ΤΟΠΙΚΑ

Εξι τόνοι καπάκια για καλό σκοπό

εξι-τόνοι-καπάκια-για-καλό-σκοπό-820453

Πολύπλευρη κοινωνική δράση αναπτύσσει η «Κουζίνα αλληλεγγύης», που συνδράμει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μέσω της ανακύκλωσης έξι τόνων πλαστικών καπακιών, πρωτοβουλία η οποία στηρίζει παράλληλα την προσπάθεια προσφοράς 600 μερίδων φαγητού σε ισάριθμους απόρους.

Η εκδήλωση που πραγματοποίησαν χθες οι εθελοντές της «Κουζίνας αλληλεγγύης» στην πλατεία Πανεπιστημίου είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και θέμα την ανακύκλωση.

Σε μια περίοδο κατά την οποία αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα για ένα πιάτο φαγητό ή λίγα τρόφιμα, όχι μόνο από άπορους ηλικιωμένους αλλά και από ανθρώπους νεώτερης ηλικίας, το έμψυχο δυναμικό της «Κουζίνας αλληλεγγύης» καταβάλλει άοκνες προσπάθειες, προκειμένου να δοθεί χέρι βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρει η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της Κουζίνας Αλληλεγγύης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κατάσταση οξύνεται διαρκώς, τα αιτήματα αυξάνονται και παράλληλα πολλοί άποροι μαθητές χρίζουν βοήθειας.

Οι προσπάθειες δεν σταματούν, καθώς οι εθελοντές της ίδιας δομής ενημερώνουν διαρκώς την τοπική κοινωνία για τις αρετές και τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης, αφενός για το ίδιο το περιβάλλον και αφετέρου για κοινωνικούς σκοπούς.

«Εχουμε συγκεντρώσει 4 τόνους πλαστικά καπάκια και βοηθήσαμε το Ειδικό σχολείο, τον Σύλλογο Κωφών, τον Ιππόκαμπο, την περιοχή του Αγίου Νεκταρίου με φάρμακα. Παράλληλα έχουμε συγκεντρώσει δύο επιπλέον τόνους πλαστικά καπάκια, τα οποία δίνουμε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης για να στηρίξουμε τη δράση μας και όσους έχουν ανάγκη» επισημαίνει η κ. Ιωαννίτη.

Η ίδια αναφέρει παράλληλα ότι κάθε πλαστικό καπάκι είτε προέρχεται από πλαστικά μπουκάλια νερού, αναψυκτικών, ειδών καθαριότητας, συσκευασίες καφέ και ό,τι άλλο, είναι ευπρόσδεκτα από την Κουζίνα αλληλεγγύης. Κάθε δράση ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης βρίσκει, ευτυχώς, ανταπόκριση, με τους εθελοντές που πλαισιώνουν την παραπάνω προσπάθεια, να πρωτοστατούν, ενημερώνοντας ακούραστα τους πάντες.

Το δίπτυχο ενημέρωση και ευαισθητοποίηση είναι κομβικής σημασίας στην εθελοντική δράση που αναπτύσσεται και έχει ως αποδέκτες εκατοντάδες απόρους, οι οποίοι δέχονται με ευγνωμοσύνη την πολύτιμη βοήθεια που τους προσφέρεται.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου