ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σούρλας: Κόβουν το ΕΚΑΣ, αλλά χαρίζουν δισ. ευρώ στους λαθρέμπορους

γ-σούρλας-κόβουν-το-εκασ-αλλά-χαρίζου-820467

Ο πρ. Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας, για την περικοπή του ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους δήλωσε: «Αντί οι κυβερνώντες να πατάξουν το λαθρεμπόριο και τη νοθεία καυσίμων, που βάσιμα υπολογίζεται ότι οι απώλειες για το δημόσιο ανέρχονται σε 1 δις. ευρώ το χρόνο, καταφεύγουν στην εύκολη λύση της περικοπής των συντάξεων με το ΕΚΑΣ. Περικόπτουν σε πρώτη φάση 168 εκατομμύρια ευρώ από 100.000 συνταξιούχους και σταδιακά προχωρούν στην καθολική εφαρμογή σε 370.000 συνταξιούχους σε ποσά που ανέρχονται περίπου στα 850 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Μετά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, διατείνονται ότι αναζητούν ισοδύναμα μέτρα. Αν πράγματι δεν στερούνται κοινωνικής ευαισθησίας και είναι αποφασισμένοι να πατάξουν τη διαπλοκή, έστω και με καθυστέρηση 1,5 χρόνου, τότε δεν έχουν παρά να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και τις διακηρύξεις ότι από την πάταξη του λαθρεμπορίου και άλλων φαινομένων διαπλοκής θα κάνουν κοινωνική πολιτική.

Οι εξελίξεις κατέδειξαν ότι δυστυχώς όχι μόνο δεν αξιοποίησαν, αλλά ασύστολα εκμεταλλεύτηκαν στοιχεία που αναφέρονταν στην έκθεση της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2012 -2014)- της οποίας είχα την τιμή να προΐσταμαι- για τη δράση κυκλωμάτων διαφθοράς και την απώλεια δισ. Ευρώ το χρόνο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου