ΤΟΠΙΚΑ

Έφυγαν τα ιστιοφόρα

έφυγαν-τα-ιστιοφόρα-851206

Αυλαία χθες το απόγευμα για τα μεγάλα ιστιοφόρα που για τέσσερις μέρες βρέθηκαν ελλιμενισμένα στο λιμάνι του Βόλου, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες ντόπιους και ξένους να μοιραστούν από κοινού μοναδικές εμπειρίες και στιγμές ξεγνοιασιάς, που τόσο ανάγκη τις είχαμε όλοι μας ιδιαίτερα σε αυτή την πρωτόγνωρη για τα οικονομικά της χώρας μας συγκυρία.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και τα τελευταία μεγάλα ιστιοφόρα είχαν χαθεί στα νερά του Παγασητικού, οδεύοντας για τη Σκιάθο, όπου και διανυκτέρευσαν και απ΄ όπου σήμερα στις 10 το πρωί ξεκινά ουσιαστικά η φετινή Ιστιοδρομία των Μεγάλων Ιστιοφόρων με προορισμό τη Βάρνα της Βουλγαρίας, την Κωνσταντινούπολη και τελικό σταθμό το Λαύριο, στις 4 Ιουνίου, όπου και θα γραφεί ο επίλογος της φετινής Ρεγκάτα.
Τρεις ώρες νωρίτερα τα πλοία ένα – ένα άρχισαν να εγκαταλείπουν το λιμάνι του Βόλου με προορισμό την περιοχή ανοικτά του Αναύρου, προσφέροντας ένα εκπληκτικό θέαμα με τα πανιά τους σε χιλιάδες Βολιώτες που τα θαύμαζαν απ΄ όλο το μήκος του θαλάσσιου μετώπου από την Αγριά μέχρι το Σωρό.
Δύο ώρες νωρίτερα οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση έδωσαν συνέντευξη Τύπου στους χώρους του νέου επιβατικού σταθμού μέσα στο λιμάνι. Όλοι τους, ως ένα πρώτο μίνι απολογισμό, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους. Οι υπεύθυνοι του Δήμου που είδαν να δικαιώνεται η επιλογή τους, αλλά και οι ξένοι που είδαν την πόλη να αγκαλιάζει το εγχείρημά τους και την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν για πρώτη φορά ένα τόσο σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στο Αιγαίο. Αυτή η διοργάνωση, που σύμφωνα με τους διοργανωτές σε ό,τι αφορά το Βόλο φαίνεται να έχει και οργανωτική επιτυχία, ίσως τελικά βαρύνει και στην επιλογή της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την επόμενη Ρεγκάτα το Μάιο του 2013, με πρώτο σταθμό και πάλι το Βόλο. Ένα γεγονός με ξεχωριστή σημασία, αφού αν πραγματοποιηθεί θα συμπέσει με τις παραμονές τέλεσης των Μεσογειακών Αγώνων που θα γίνουν ένα μήνα αργότερα στο Βόλο και τη Λάρισα.
Ο Δήμαρχος στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη για τα πληρώματα της Ρεγκάτα μίλησε για ένα γεγονός, που το αποτέλεσμά του ξεπέρασε κάθε προσδοκία και για την προστιθέμενη αξία που προσέφερε στην πόλη. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που τολμούν, που έχουν στόχους, αποτελεσματικότητα και φερεγγυότητα στη δράση τους. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα της Ρεγκάτα, ο Ολλανδός Ρόμπιν Σνουκ, είπε ότι η Επιτροπή αξιολογεί ότι πέτυχε το στόχο της να επιλέξει το Βόλο ως πρώτο σταθμό για τη φετινή ιστιοδρομία. Πλέον στο Βόλο, γνωρίζουν, είπε ο κ. Σνουκ, τι είναι τα μεγάλα καράβια, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι σε τοπικό επίπεδο βοήθησαν για την άνετη παραμονή των πληρωμάτων στην περιοχή μας και για όλα όσα χρειάστηκαν κατά την τετραήμερη παραμονή τους στην περιοχή μας. Από την πλευρά του ο Λιμενάρχης Βόλου Θ. Κλιάρης αναφέρθηκε σε όλα όσα θα κάνει το Λιμενικό και ειδικότερα τα σκάφη του Σώματος τα οποία θα οποία θα συνοδεύσουν τα ιστιοφόρα μέχρι τα διεθνή ύδατα της χώρας. Εμφανώς ικανοποιημένος για την επιλογή του Βόλου εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της STI κ. Γ. Καράβολος, ο οποίος θεωρείται ο… ηθικός αυτουργός της επιλογής του Βόλου, όπως και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απ. Φοινικόπουλος και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Δήμου Βόλου για τη Ρεγκάτα Νίκος Ντόκος, καθώς και ο αρχηγός των συνδέσμων των αξιωματικών Κ. Αναστασόπουλος, που εξήρε την άδολη και εθελοντική προσφορά δεκάδων Βολιωτών που βοήθησαν παντοιοτρόπως στην άρτια παρουσία των ιστιοφόρων στην περιοχή μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου