ΤΟΠΙΚΑ

Χιλιάδες Βολιώτες στο “Τραπέζι ελληνικών γεύσεων” [εικόνες]

χιλιάδες-βολιώτες-στο-τραπέζι-ελλην-821273

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του κινήματος «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» Παράρτημα Μαγνησίας , στην παραλία του Βόλου το Σάββατο 2 Ιουλίου, το βράδυ.

Η ιδέα του εθελοντικού αυτού κινήματος «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» Παράρτημα Μαγνησίας γεννήθηκε στην πιο κρίσιμη στιγμή της τοπικής και εν γένει της εθνικής οικονομίας, με μόνο σκοπό την διάδοση και την στήριξη των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται και προσφέρονται αποκλειστικά στην ευρύτερη περιοχή μας.

Αυτήν την συλλογική προσπάθεια είχε ως στόχο η πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΜ με την συντονιστική επιτροπή που την πλαισίωσε και την αποτελούν οι:

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, το τοπικό παράρτημα ΑΔΕΔΥ και επιστημονικοί συνεργάτες της ΓΣΕΒΕΕ.

Στην εθελοντική κίνηση πολιτών η οποία και λειτουργεί χωρίς προσωπικά οφέλη και σκοπιμότητες με μόνο γνώμονα την προβολή και την προώθηση στο καταναλωτικό κοινό των τοπικών μας προϊόντων επικεφαλής έχει τεθεί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και εξήρε την άμεση ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων ώστε να στηθεί ένα πλούσιο τραπέζι με τοπικές γεύσεις και αρώματα στηρίζοντας την πρωτοβουλία του κινήματος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς όποιος και τόνισε :

Την φωνή τους ως προς αυτό σκοπό ένωσαν δεκάδες επαγγελματίες και φορείς της περιοχής μας από τον Σεπτέμβριο έως και σήμερα.

Είναι γεγονός πως περισσότερες από 200 επιχειρήσεις αποτελούν το τοπικό δίκτυο τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών του κινήματος «καταναλώνουμε ότι παράγουμε».

Όσοι βρέθηκαν στην παραλία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν ποιοτικά φαγητά διαφόρων ειδών, εδέσματα, γλυκά, ποτά, αναψυκτικά και παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα τα οποία παράγονται στην περιοχή μας.

Το κίνημα εξαπλώθηκε και αγκαλιάστηκε πέρα από τα σύνορα της περιοχής μας και οι δραστηριότητες του κινήματος έως και σήμερα είναι πλούσιες και ποικίλες και πάντοτε προς την κατεύθυνση της επικοινωνίας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών στους καταναλωτές.

Για αυτό μέχρι στιγμής δεκάδες επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στο περίπτερο του κινήματος στο χωριό του Αι Βασίλη όπου οι επισκέπτες της περιοχής γνώρισαν τα προϊόντα τους, ενώ υπεγράφησαν και αρκετές επαγγελματικές συμφωνίες.

Στη συνέχεια μέσω του τύπου έγινε διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με στόχο την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων, όπως και η δημιουργία ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για την εύκολη πρόσβαση των ενδιαφερομένων στο δίκτυο των επιχειρήσεων που απαρτίζουν το κίνημα, ενώ από την νέα σχολική χρονιά στόχος είναι να μπει και στους σχολικούς χώρους

Στο πλαίσιο της εκδήλωση ς το κοινό απόλαυσε τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα Γυναικών & Νέων της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού, το Χορευτικό της Κρητικής αδελφότητας Βόλου «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» και το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού & αθλητικού Συλλόγου Ν. Αγχιάλου «Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ»

Εθελοντικές υπηρεσίες κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προσέφεραν οι: Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών με 4 ομάδες από όλη την Ελλάδα, η Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Μαγνησίας και η Λέσχη Εθελοντών Βόλου.

Η συντονιστική επιτροπή του Κινήματος Πολιτών «καταναλώνουμε ότι παράγουμε» παράρτημα Μαγνησίας εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους όσοι συνέβαλλαν στην διοργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης και δεσμεύεται πως θα συνεχίσει απρόσκοπτα την προσπάθεια για την προώθηση των τοπικών και ελληνικών προϊόντων.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ψυχαγωγικό πρόγραμμα από τους καλλιτέχνες Γιώργο Πάγκαλο και Αϊντα οι οποίοι αφιλοκερδώς διασκέδασαν το κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Στην προσπάθεια διάδοσης του Κινήματος «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» παράρτημα Μαγνησίας μοιράστηκαν στον κόσμο 400 μπλουζάκια, με το έμβλημα του κινήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου