ΤΟΠΙΚΑ

Το Επιμελητήριο στη Διεθνή Εκθεση της Κολωνίας

το-επιμελητήριο-στη-διεθνή-εκθεση-της-851206

Μετά την επιτυχημένη παρουσία στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου, οι επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών από τη Μαγνησία θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία της Γερμανίας. Την σχετική πρωτοβουλία έχει το Επιμελητήριο Μαγνησίας, που έχει συμφωνήσει προκειμένου να συμμετάσχει με δικό του περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση ANUGA 2007, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Κολωνία 13-17 Οκτωβρίου 2007.
‘Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γ. Σπηλιόπουλος, η συμμετοχή και σ’ αυτή την έκθεση εντάσσεται στην προσπάθεια για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ντόπιων επιχειρήσεων και η αναζήτηση αγορών στο εξωτερικό, όπου μπορούν να πωληθούν τα ποιοτικά προϊόντα που παράγονται από επιχειρήσεις του νομού μας.
Για το σκοπό αυτό άλλωστε το Επιμελητήριο συμμετέχει στο πρόγραμμα προώθησης εξαγωγών, το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μέτρο 4.3 του Ε.Π. «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000-2006».
Η Διεθνής Έκθεση «ANUGA» είναι η μεγαλύτερη εμπορική Έκθεση τροφίμων & ποτών στη Κολωνία και διοργανώνεται στον Εκθεσιακό χώρο COLOGNE EXHIBITION CENTRE. Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τις σημαντικότερες από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, βιομηχανίας τροφίμων. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο δικτυακό τόπο www.anuga.com Το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα συμμετέχει με περίπτερο 36 τ.μ. όπου θα παρουσιάζονται εξαγωγικά προϊόντα του Νομού μας στο κλάδο τροφίμων, ποτών και αναψυκτικών. Στα πλαίσια της συμμετοχής του Επιμελητηρίου στην παραπάνω έκθεση δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις του Νομού Μαγνησίας που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στους παραπάνω τομείς να συνοδεύσουν την επιχειρηματική αποστολή και να συμμετέχουν με προϊόντα τους στο περίπτερο του Επιμελητηρίου. Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή τους στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου δεν υπάρχει κανένα κόστος, αφού αυτό καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Την υποστήριξη της αποστολής των επιχειρήσεων για την παρουσία τους στην Διεθνή Έκθεση “ANUGA” αναλαμβάνει το ΚΕΤΑ Θεσσαλίας. Οι συμμετέχουσες στη δράση επιχειρήσεις αναλαμβάνουν: α) Tην υποχρέωση προσαρμογής τους στις απαιτήσεις του ατομικού πλάνου προετοιμασίας και β) Τα εισιτήρια και τα έξοδα των εκπροσώπων τους για τη διαμονή τους στη χώρα επίσκεψης.
Στην παρούσα φάση υλοποίησης της δράσης αυτής θα συμμετέχει περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων και ποτών και η επιλογή τους θα γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που θα αφορούν στη δυναμική που αυτές αναπτύσσουν, στη δυνατότητα προώθησης των προϊόντων τους στη συγκεκριμένη αγορά και στο βαθμό ετοιμότητας που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις (οργάνωση, παραγωγικές υποδομές, υιοθέτηση διεθνών προτύπων και προδιαγραφών κ.λ.π.) για μια αποτελεσματική παρουσία τους στο διεθνές περιβάλλον.
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή εγγράφως έως 7 Μαΐου 2007 στη διεύθυνση: Επιμελητήριο Μαγνησίας – Κουταρέλια 74, Βόλος, τηλ 24210 38464 / 23766 (αρμόδιες κ. Σοφία Θεοχάρη και κ. Μαργαρίτα Γαλάνη).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου