ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει τις πύλες του το παζάρι του Βόλου

ανοίγει-τις-πύλες-του-το-παζάρι-του-βόλ-822159

Τις πύλες του για να υποδεχθεί τουλάχιστον διπλάσιο κόσμο σε σχέση με πέρυσι, οπότε και ο θεσμός αναβίωσε μετά από τρία χρόνια, ανοίγει σήμερα, Κυριακή, το παραδοσιακό παζάρι του δήμου Βόλου, σε έκταση απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Θα είναι η πρόβα τζενεράλε πριν την επίσημη πρεμιέρα της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης που θα παραμείνει ανοιχτή από τη Δευτέρα 4 έως και την επόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου.

Τα πάντα είναι έτοιμα για την υποδοχή των επισκεπτών. Με μέριμνα του δήμου Βόλου έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου στον οποίο θα λειτουργήσει το παζάρι με ευρωπαϊκά πρότυπα. Αντί για παράγκες, ο δήμος έστησε καλαίσθητα περίπτερα, ο χώρος είναι στεγασμένος και έχει στρωθεί μέχρι και μοκέτα.

Θα λειτουργήσουν τρία τμήματα: εμπορικό, εστίασης και λούνα παρκ. Ηδη έχουν καλυφθεί 252 περίπτερα στο εμπορικό τμήμα, απ’ όπου επαγγελματίες απ’ όλη τη χώρα θα πωλούν την πραμάτεια τους.

Σε πλήρη ετοιμότητα και το τμήμα εστίασης. Θα λειτουργήσει με 12 ψησταριές για το παραδοσιακό σουβλάκι στα κάρβουνα, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και 20 περίπτερα απ’ όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράζουν παραδοσιακό χαλβά.

Θα λειτουργήσει επίσης και λούνα παρκ με πλούσια παιχνίδια για μικρούς αλλά και μεγάλους.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της επιτροπής εμποροπανήγυρης του δήμου Βόλου, Γιώργο Πράττο, αναμένεται τουλάχιστον ο διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι κόσμος. Κι αυτό γιατί το παζάρι είναι από τα πρώτα που λειτουργούν φέτος το καλοκαίρι στην χώρα και αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες κι από τις γύρω περιοχές. «Περιμένουμε τουλάχιστον 8.000 επισκέπτες το πρώτο διήμερο», εκτίμησε ο κ. Πράττος.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών υπάρχει χώρος πάρκινγκ δυναμικότητας άνω των 1.000 Ι.Χ., ενώ ο δήμος Βόλου έχει έρθει σε επαφή με το Αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου η μετάβαση στο χώρο της εμποροπανήγυρης να γίνεται και μέσω λεωφορείων. «Εάν υπάρξει μεγάλη κίνηση, είμαστε σε συνεννόηση με το Αστικό ΚΤΕΛ για την πύκνωση των δρομολογίων», ανέφερε ο κ. Πράττος.

Το παζάρι αναμένεται να αποτελέσει μία τονωτική ένεση για τα ταμεία του δήμου. Πέρυσι τα έσοδα ανήλθαν στις 50.000 ευρώ, φέτος εκτιμάται ότι μπορεί να φθάσουν τις 90.000 ευρώ.

Το παζάρι θα παραμένει ανοιχτό από τις δέκα το πρωί έως αργά το βράδυ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου