ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση από την Επιλογή Ευθύνης στην αντιδήμαρχο Καθαριότητας

απάντηση-από-την-επιλογή-ευθύνης-στην-822231

Νέα ανακοίνωση δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση

Απάντηση στα όσα επισήμανε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Βιολέτα Καντόλα έδωσε χθες η «Επιλογή Ευθύνης» τονίζοντας τα εξής:

«Κατανοούμε τον εκνευρισμό της κ. Καντόλα μπροστά στην αποκάλυψη της απραξίας της. Ομως τα πράγματα μιλούν από μόνα τους. Για να υπάρχει, λοιπόν, ένα μέτρο σύγκρισης:

Στα τρεισήμισι (3,5) χρόνια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, σε συνθήκες διοικητικής συγκρότησης του νέου, «καλλικρατικού» Δήμου Βόλου και οικονομικής ασφυξίας, ο απολογισμός (και) στον τομέα της Καθαριότητας είναι ενδεικτικός του πολύπλευρου έργου που επιτελέστηκε. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε πως, ενοποιήθηκαν οι Υπηρεσίες των εννέα (9) πρώην ΟΤΑ, με άπειρες ελλείψεις (οργάνωσης, υποδομών, προσωπικού), οργανώθηκε σε επίπεδο ενιαίου Δήμου η αποκομιδή των απορριμμάτων, διασφαλίστηκε η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των Δημοτικών Ενοτήτων (καθαριότητα όχι μόνο στο κέντρο της πόλης και εγκατάλειψη των συνοικιών και της περιφέρειας, όπως συμβαίνει σήμερα), δημιουργήθηκαν τα πολυδύναμα τμήματα (αυτά που ήθελε να καταργήσει η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά «έκανε πίσω» μετά τις αντιδράσεις των περιφερειακών Ενοτήτων), έφτασε η ανακύκλωση σε κάθε χωριό, οργανώθηκαν οι προμήθειες και απέκτησε αξιοπιστία η Υπηρεσία στους πιστωτές της, δημιουργήθηκε ηλεκτρονικό μητρώο οχημάτων, με 21 κατηγορίες στοιχείων, για την πλήρη καταγραφή των 246 οχημάτων του Δήμου, εκπονήθηκε οικονομοτεχνική μελέτη λειτουργίας της Καθαριότητας, απέκτησε ο Δήμος (από τους ελάχιστους στη χώρα) άδεια συλλογής και μεταφοράς απορριμμάτων. Επιπλέον, η προηγούμενη δημοτική αρχή φρόντισε να εξασφαλίσει στην παρούσα δημοτική αρχή, στο ξεκίνημα της θητείας της, τις αναγκαίες προμήθειες (ανταλλακτικά, καύσιμα κλπ), συμβασιούχους 8μηνης διάρκειας και ικανότατο αριθμό (περίπου 35) συντηρημένων – εφεδρικών οχημάτων για την αντιμετώπιση αβαριών (αλήθεια, έχει και πόσα στη διάθεσή της σήμερα;). Και όλα αυτά έγιναν με τον γερασμένο στόλο που κληρονόμησε ο νέος Δήμος από τους παλιούς.

Δεν έγιναν τα πάντα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, έγιναν όμως πάρα πολλά, ώστε να έχει στη διάθεσή της η νέα μια λειτουργική Υπηρεσία. Αν, λοιπόν, παίρνοντας μια Υπηρεσία, με 135 οχήματα, στα δύο (2) χρόνια της δικής τους θητείας, το μόνο για το οποίο έχουν να περηφανεύονται, είναι η -σχεδόν- διοικητική τακτοποίηση τεσσάρων (4) οχημάτων της Καθαριότητας, όπως ομολογεί η κα Καντόλα στην ανακοίνωσή της, αφήνουμε να κάνουν τη σύγκριση οι δημότες για την αποτελεσματικότητα της ίδιας, του προκατόχου της και συνολικά της Δημοτικής Αρχής.

Και αν η κα Καντόλα θεωρεί ως «επιτυχία» του πατέρα της την παραχώρηση από τον πρώην Δήμο Πειραιά στον πρώην Δήμο Αισωνίας πέντε (5) παλιών οχημάτων, τα οποία, μάλιστα, χωρίς να έχει γίνει η μεταβίβασή τους, ήταν παροπλισμένα, όχι βεβαίως γιατί δεν είχαν κλιματισμό, όπως ψευδώς επικαλείται, αλλά γιατί ήταν άχρηστα (τα 4 σε αχρηστία στο αμαξοστάσιο Αισωνίας), και μας ψέγει, γιατί δεν «εξασφαλίσαμε» κι άλλα σαράβαλα για τον Δήμο, ε, εδώ πια, γελάει ο κάθε πικραμένος.

Ας καταλάβει η κα Καντόλα ότι πλέον ασκεί διοίκηση η ίδια και κρίνεται, ότι δεν μπορεί να τελειώσει τη θητεία της, προσπαθώντας συνέχεια να μεταφέρει τις ευθύνες της απραξίας της στους προηγούμενους, ότι η «πολιτική της κατσαρίδας» αποδίδει μόνον βραχυπρόθεσμα. Γιατί «μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους για πάντα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου