ΤΟΠΙΚΑ

Πανάκριβη η βενζίνη στη Μαγνησία

πανάκριβη-η-βενζίνη-στη-μαγνησία-851206

Την πρωτιά στο ράλι ανόδου της τιμής λιανικής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης συνεχίζει σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων να κατέχει η Μαγνησία.

Την ώρα που μέση τιμή της αμόλυβδης έχει «σπάσει» το φράγμα του 1,5 ευρώ ανά λίτρο, η Μαγνησία εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου να κατέχει για άλλη μια φορά τα σκήπτρα της μέγιστης τιμής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο 1,528 ευρώ από 1,45 ευρώ που ήταν την προηγούμενη μέτρηση.

Η αύξηση είναι δηλαδή 7,8 λεπτά το λίτρο, ενώ η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (μαζί με το ΦΠΑ) που ισχύει από την προηγούμενη Δευτέρα είναι 7,3 λεπτά. Η μέγιστη τιμή σύμφωνα με το Παρατηρητήριο είναι 1,72 ευρώ στη Μαγνησία και η ελάχιστη 1,382 στο Κιλκίς.

Η μέγιστη τιμή, η οποία κρατά τη Μαγνησία στην πρώτη θέση της ακρίβειας, προέρχεται από πρατήριο υγρών καυσίμων της Σκιάθου.

Μάλιστα μετά την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ τον Ιούλιο, το κόστος της αμόλυβδης θα εκτοξευθεί ακόμη περισσότερο, ροκανίζοντας ένα μεγάλο μέρος από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η χαμηλή ζήτηση υγρών καυσίμων αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα και στα βενζινάδικα. Η πτώση των τζίρων εκτιμάται ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, σε βαθμό που τίθεται και θέμα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

Μόλις πριν ένα μήνα η Μαγνησία εμφανιζόταν και πάλι να κατακτά την πρωτιά της ακριβότερης βενζίνης. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας με επιστολή της στο αρμόδιο υπουργείο περιέγραφε τους λόγους που φέρνουν πρώτο το νομό στη λίστα ακρίβειας και καλούσε να διαχωριστεί η χερσαία από τη νησιωτική Μαγνησία, «για να μη τους παίρνει όλους η μπάλα», όπως δήλωνε τότε ο αντινομάρχης Ελέγχων Ν. Ντίτορας.

Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν, η Νομαρχία δέχεται καταγγελίες για πρατήρια υγρών καυσίμων που ανεβάζουν το σαββατοκύριακο και τις αργίες τις τιμές και τις μειώνουν τις καθημερινές, όταν όλα τα βενζινάδικα ανοίξουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου