ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλεισμό μαθητών από Εσπερινά Λύκεια καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

αποκλεισμό-μαθητών-από-εσπερινά-λύκε-822899

Αποκλεισμό δεκάδων μαθητών από τα εσπερινά λύκεια καταγγέλλει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, με αφορμή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τα κριτήρια εγγραφών και μετεγγραφών.

«Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του αποκλείει δεκάδες παιδιά από τα Εσπερινά Λύκεια στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Βάζει επιπρόσθετα εμπόδια στις εγγραφές και μεταγραφές στα εσπερινά σχολεία της χώρας οδηγώντας τα ουσιαστικά σε υποβάθμιση ακόμα και κλείσιμο.

Με την εγκύκλιο αυτή καθορίζονται εντελώς αυθαίρετα, εισοδηματικά κριτήρια για τις εγγραφές και μετεγγραφές ανηλίκων στα εσπερινά σχολεία απαιτώντας ταυτόχρονα αντίγραφο φορολογικής δήλωσης του κηδεμόνα που να πιστοποιείται το αντίστοιχο όριο εισοδήματος που δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των €8.879 ή των €17.270 για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και 2 εξαρτώμενα μέλη.

Η κυβέρνηση εξωθεί από τη μια χιλιάδες νέους στην ανήλικη εργασία περικόπτοντας οικογενειακά επιδόματα, φορτώνοντας την λαϊκή οικογένεια συνεχώς με νέα βάρη, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, της υψηλής ανεργίας, του τσακίσματος μισθών και συντάξεων, και από την άλλη στο όνομα της δήθεν προστασίας της ανήλικης εργασίας βάζει εμπόδια στα ανήλικα παιδιά που αναγκάζονται να βγουν στην εργασία, στη μάχη της επιβίωσης, θεωρώντας μάλιστα ότι μια τετραμελής οικογένεια με 17.000 ευρώ το χρόνο ζει ζωή χαρισάμενη», αναφέρει το ΠΑΜΕ, ζητώντας την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου