ΤΟΠΙΚΑ

Κεφάλι Παπατόλια σε δημοσκόπηση για την Περιφέρεια

κεφάλι-παπατόλια-σε-δημοσκόπηση-για-τ-851206

Ως «οδηγό» στην κούρσα για τις πρώτες εκλογές στην Περιφέρεια Θεσσαλία παρουσιάζει η ιστοσελίδα της αυτοδιοίκησης (www.aftodioikisi.gr) το νομάρχη Μαγνησίας Α. Παπατόλια, με βάση τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας GPO.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του aftodioikisi.gr, το νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια προκρίνουν για υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Θεσσαλίας τόσο οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος, όσο και οι πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης. Μάλιστα ο κ. Παπατόλιας εμφανίζεται να κερδίζει όλους τους πιθανούς αντιπάλους του από την πλευρά της Ν.Δ.
 
Η δημοσκόπηση της εταιρίας GPO σε δείγμα 2.000 ατόμων στην περιφέρεια Θεσσαλίας διεξήχθη το διάστημα 9 έως 11 Φεβρουαρίου 2010.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπατόλιας εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος για τη θέση του περιφερειάρχη ανάμεσα στο σύνολο των ψηφοφόρων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 11,7% και ακολουθούν ο νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος με 10,2% και ο βουλευτής Λάρισας Βασίλης Έξαρχος 9,8%.

Παράλληλα ο νομάρχης Μαγνησίας επιλέγεται και ως καταλληλότερος για τη θέση του περιφερειάρχη από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια με 19,2% και ακολουθούν οι Β. Έξαρχος (15,4%) και Φ. Αλεξάκος (15%).

 
Κερδίζει και τους τρεις της Ν.Δ.

Επιπλέον, στο ερώτημα ποιον πρέπει το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει για υποψήφιο περιφερειάρχη ο νομάρχης Μαγνησίας είναι πάλι πρώτος τόσο στο σύνολο των ψηφοφόρων (20,9 έναντι 16,1 και 12,7% των Βασίλη Έξαρχου και Φώτη Αλεξάκου αντίστοιχα) όσο και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (με 26,2 έναντι 18,2 και 15% αντίστοιχα).

Μάλιστα ο Α. Παπατόλιας εμφανίζεται να κερδίζει και τους τρεις πιθανούς αντιπάλους του από τη Ν.Δ., δηλαδή το νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό (38,4 έναντι 37,8%), το βουλευτή Λάρισας Κώστα Αγοραστό (42 έναντι 33,7%) και το βουλευτή Μαγνησίας και πρώην υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο (41,8 έναντι 29,8%).

 

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις πολίτες (ποσοστό76,5%) επιθυμούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες να είναι πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης έναντι μόλις 11,6% της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

 
Παράλληλα εμφανίζονται μοιρασμένοι (48,4% «ναι» και «μάλλον ναι» και 47,3% «όχι» και «μάλλον όχι») αν τα κόμματα πρέπει να δώσουν χρίσματα στους υποψήφιους περιφερειάρχες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου