ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση της πιστοποιημένης ογκομέτρησης δεξαμενών

παράταση-της-πιστοποιημένης-ογκομέτ-827140

Δέκτης παραπόνων από πρατηριούχους υγρών καυσίμων της Μαγνησίας, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση γίνεται καθημερινά η Περιφερειακή Ενότητα. Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη με τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, οι τελευταίοι έχουν ζητήσει να παραταθεί η υποχρεωτική πιστοποιημένη ογκομέτρηση των δεξαμενών των πρατηρίων υγρών καυσίμων και αυτό διότι δεν αντέχουν άλλο οικονομικά, μετά και την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών εκροών, η οποία κόστισε στον κάθε πρατηριούχο το ποσό των 15.000 ευρώ.

Τα παραπάνω μεταφέρει με επιστολή της η Δωροθέα Κολυνδρίνη στην υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, επισημαίνοντας ότι οι πρατηριούχοι αναμένουν ακόμη από το κράτος την εν μέρει κάλυψη, της τάξης του 30%, του δαπανηθέντος ποσού για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών εκροών, ώστε να προχωρήσουν και στην πιστοποιημένη ογκομέτρηση των δεξαμενών, η οποία θα κοστίσει 3.000 ευρώ στον κάθε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων.

«Μέχρι να τους καταβληθεί το ποσό αυτό ζητούν και την ανάλογη παράταση για την εφαρμογή του μέτρου της ογκομέτρησης», είναι το αίτημα που μεταφέρει.

«Οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων είναι ένας κλάδος της οικονομίας μας που επίσης έχει πληγεί από την οικονομική κρίση και όλοι τους αγωνιούν για το μέλλον των πρατηρίων τους, το δικό τους και των παιδιών τους.

Επειδή γνωρίζουμε και την δική σας αγωνία για το μέλλον του συγκεκριμένου κλάδου, σας ζητούμε να επαναξιολογήσετε το συγκεκριμένο θέμα», καταλήγει η επιστολή της κ. Κολυνδρίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου