ΤΟΠΙΚΑ

Η Telegraph υμνεί το Βόλο ως προορισμό Κρουαζιέρας

η-telegraph-υμνεί-το-βόλο-ως-προορισμό-κρουαζι-827425

Στους 7 πιο περιπετειώδεις προορισμούς κρουαζιέρας στην Ευρώπη κατατάσσει την Ελλάδα η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ένα αξιόλογο μέρος για κρουαζιέρα στην Ελλάδα είναι ο Βόλος, ο οποίος σπάνια εμφανίζεται στα προγράμματα κρουαζιέρας (Princess Cruises, Crystal Cruises).

O Bόλος, αναφέρει, είναι ένα μεγάλο σύγχρονο λιμάνι και μπορεί να οδηγήσει στην εξερεύνηση 2 εξαιρετικών προορισμών. Ο ένας, και κοντινότερος είναι η Μακρυνίτσα, στο ορεινό Πήλιο, το οποίο είναι ένα ιδιαίτερο μικρό χωριό με εντυπωσιακή θέα στο Βόλο και τον κόλπο του Παγασητικού. Αν το επιτρέπει ο χρόνος, ο μακρινότερος προορισμός είναι τα Μετέωρα, ένα εντυπωσιακό μέρος όπου μεσαιωνικά μοναστήρια βρίσκονται στις κορυφές των γιγαντιαίων βράχων.

Επίσης, άλλη μια πρόταση στην Ελλάδα είναι τα Χανιά, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κρήτης, μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ελλάδας, όπως τα χαρακτηρίζει η εφημερίδα, με καφετέριες και εργαστήρια γύρω από το παλαιό Βενετσιάνικο λιμάνι (Celebrity Cruises, Royal Caribbean).

Άλλο ένα ελληνικό νησί που εμφανίζεται πιο συχνά στα προγράμματα κρουαζιέρας (Holland America) είναι η Κεφαλονιά, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό παρθένα με πολλές ατραξιόν όπως μια υπόγεια μυστηριακή λίμνη, η παραλία του Μύρτου, τα γραφικά ψαροχώρια και η αυθεντική μικρή πρωτεύουσα, το Αργοστόλι.

Οι υπόλοιποι προορισμοί που προτείνονται είναι οι:

-Κροατία

-Αλβανία

-Ιταλία

-Ισπανία

-Β. Αφρική

-Κορσική

(Πηγή: tornosnews.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου