ΤΟΠΙΚΑ

Δωροθέα Μπιλμπίγια: Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ήταν ένα θεόσταλτο δώρο

δωροθέα-μπιλμπίγια-το-κοινωνικό-φρον-828507

Η μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας πέταξε στην κορυφή με 17.944 μόρια χάρη στη στήριξη των εθελοντών καθηγητών

Υψηλές βαθμολογικές πτήσεις για τη μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας Δωροθέα Μπιλμπίγια, η οποία με την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων βρέθηκε σε ένα από τα υψηλότερα σκαλοπάτια, μαζί με άλλους αριστούχους του νομού. Συγκέντρωσε 17.944 μόρια ως υποψήφια της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών.

Η ίδια δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τη σκληρή μελέτη και το άγχος των πανελλαδικών. Η πολύτεκνη οικογένειά της -χτυπημένη από την οικονομική κρίση- δεν μπόρεσε να τη στηρίξει παρέχοντάς της φροντιστηριακά μαθήματα σε κάποιο ιδιωτικό φροντιστήριο.

«Αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για ιδιωτικό φροντιστήριο. Αν δεν ήταν το Κοινωνικό Φροντιστήριο, θα προσπαθούσα μόνη μου. Θα αναζητούσα βοήθεια μέσω διαδικτύου ή από κάποια φίλη μου που πηγαίνει ήδη φροντιστήριο. Είναι κάτι άλλωστε που έκανα από το Γυμνάσιο. Εβλεπα συμμαθήτριές μου να πηγαίνουν φροντιστήριο, εγώ όμως προσπαθούσα μόνη μου. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο για μένα ήταν θεόσταλτο δώρο», αναφέρει η Δωροθέα Μπιλμπίγια.

Στο φροντιστήριο που στήθηκε χάρη στην εθελοντική προσφορά καθηγητών, η ίδια απευθύνθηκε το καλοκαίρι πριν πάει στη β’ λυκείου. Ηταν απαραίτητο όπως επισημαίνει η ίδια, ιδίως για το μάθημα των λατινικών που αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα της β’ τάξης του λυκείου. «Λατινικά στο σχολείο διδασκόμαστε μόνο στη γ’ τάξη. Στη χρονιά των πανελληνίων που όλοι προετοιμαζόμαστε για τις εξετάσεις είναι αδύνατο να καλυφθεί όλη η ύλη εξ αρχής για τα λατινικά», εξηγεί.

Παρακολούθησε όμως μαθήματα και για τα αρχαία και την έκθεση. Η ίδια δεν θα ξεχάσει πόσο τη στήριξε η καθηγήτριά της Σταυριάννα Μυλωνά. «Πέρασε πολλές ώρες μαζί μας. Ξενυχτούσε, αγωνιούσε για εμάς, μας στήριξε. Κι όλα αυτά σε εθελοντική βάση. Τις υπόλοιπες ώρες της εργαζόταν. Στο φροντιστήριο γινόταν συστηματική δουλειά. Δεν καταλάβαινες τη διαφορά σε σχέση με τα ιδιωτικά», επισημαίνει.

Η έκδοση των αποτελεσμάτων δεν έκανε μόνο την οικογένειά της υπερήφανη. Εκανε και τους καθηγητές της στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, που έζησαν μαζί με τους μαθητές τους την αγωνία των πανελλαδικών. «Οι κόποι όλων δικαιώθηκαν», ανέφερε η Δωροθέα Μπιλμπίγια που πλέον βάζει πλώρη για σχολές των ΑΕΙ: Νομική ίσως Ψυχολογία ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου