ΤΟΠΙΚΑ

Από το επιπλοποιείο, στόχος τα παιδαγωγικά

από-το-επιπλοποιείο-στόχος-τα-παιδαγω-828719

Μαθήματα ζωής από τον 18χρονο Κωνσταντίνο Κουρελά, μαθητή του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Βόλου, που κατάφερε να συνδυάσει εργασία και σχολείο και ταυτόχρονα να ανέβει τον Γολγοθά των πανελληνίων εξετάσεων, διεκδικώντας εισιτήριο εισαγωγής στις παιδαγωγικές σχολές.

Ο μαθητής του Εσπερινού ΓΕΛ Βόλου, που έδωσε φέτος πανελλαδικές ως υποψήφιος της ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών, κατάφερε να συγκεντρώσει 13.650 μόρια, διεκδικώντας το εισιτήριο της εισαγωγής του σε ένα από τα παιδαγωγικά τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.

Και η επιτυχία του δεν ήταν εύκολη. Οπως ο ίδιος περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, κάθε μέρα στις 8 το πρωί ξυπνούσε για να πάει στο επιπλοποιείο που διατηρεί ο πατέρας του στην οδό Ερμού. Από μικρός μυήθηκε στα μυστικά του επαγγέλματος «για να μαθαίνει τη δουλειά». Λίγη ξεκούραση στο σπίτι το μεσημέρι, φαγητό, μελέτη και από τις 7 το απόγευμα μέχρι το βράδυ διάβασμα. «Ημουν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο και δεν ήθελα να εγκαταλείψω. Ετσι συνδύασα τη δουλειά με τα μαθήματα πηγαίνοντας σχολείο στο Εσπερινό», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κουρελάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος του είναι τα παιδαγωγικά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διεκδικώντας μια καλύτερη τύχη στην αγορά εργασίας. «Ο κλάδος του επίπλου έχει επηρεαστεί πολύ από την οικονομική κρίση», παρατηρεί.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου