ΤΟΠΙΚΑ

Στα χέρια του Εισαγγελέα το πόρισμα για το έλλειμμα στο Δήμο Βόλου

στα-χέρια-του-εισαγγελέα-το-πόρισμα-γι-828723

Το κατώφλι του Εισαγγελέα Βόλου, πέρασε τη Παρασκευή το πρωί, ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου. Ο κ. Θεοδώρου κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα και μαζί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για το έλλειμμα στα δημοτικά ταμεία που προσδιορίζεται στις 270.000 ευρώ περίπου.

Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών διαβιβάστηκε και στην υπάλληλο που έχει αναλάβει να διεξάγει την ένορκη διοικητική εξέταση για το έλλειμμα στα δημοτικά ταμεία. Μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία, η έκθεση της ΕΔΕ θα διαβιβαστεί επίσης στην Εισαγγελία Βόλου για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση με το έλλειμμα στα δημοτικά ταμεία αποκαλύφθηκε την προηγούμενη Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από τον εκτελούντα χρέη δημάρχου, Θάνο Θεοδώρου. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ήταν ο ίδιος που προχώρησε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο και ανακάλυψε το έλλειμμα στα ταμεία, μετά από ενδείξεις που επικαλέστηκαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Πέγιος και η διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών, Βάσω Παπαδανιήλ.

Δύο υπάλληλοι φέρονται ως υπεύθυνοι για το έλλειμμα στα ταμεία και έχουν ήδη μετακινηθεί σε άλλα πόστα. Ο πρώην ταμίας φέρεται να καταχράστηκε ποσό της τάξης των 230.000 ευρώ και επιπλέον 40.000 ευρώ υπάλληλος του τμήματος εμπορίου που έκανε τις εισπράξεις από τις λαϊκές αγορές αλλά δεν απέδιδε τα χρήματα στο ταμείο.

Ελεγχος στη ΔΕΥΑΜΒ

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη ελεγκτές δημόσιας διοίκησης αναμένεται να προχωρήσουν σε έλεγχο στη ΔΕΥΑΜΒ, μετά από εισαγγελική παραγγελία από προηγούμενα έτη, το 2012 και το 2013.

Χθες, γνωστοποιήθηκε με επίσημο έγγραφο ο επικείμενος έλεγχος με αφορμή τον οποίο, από το γραφείο Τύπου του δήμου Βόλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χρειάστηκαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου στο Δήμο Βόλου και τη ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να ξεκινήσει τις αναγκαίες διαδικασίες η διεύθυνση έκτακτων και ειδικών ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.

Υπογραμμίζεται ότι οι σχετικές παραγγελίες, υπ’ αριθμόν Θ12 /883/ 30-11-2012 και ΕΓ08/13/39/29-4-2013, δόθηκαν από την Εισαγγελία με τη σημείωση της άμεσης εκτέλεσης, αλλά τελικά τώρα δόθηκε η εντολή ελέγχου και θα καλύψει και το χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα

Η Δημοτική Αρχή του Βόλου εκφράζει την ικανοποίησή της και χαιρετίζει την απόφαση αυτή και φυσικά θα παράσχει κάθε στοιχείο ή πληροφορία, που θα της ζητηθεί, και κάθε διευκόλυνση προς τους ελεγκτές».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου