ΤΟΠΙΚΑ

Στην κορυφή με 19.248 μόρια

στην-κορυφή-με-19-248-μόρια-828843

Γένους αρσενικού είναι για φέτος ο πρώτος των πρώτων στη Μαγνησία. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κρανιά από το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου που κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια σε επίπεδο νομού αγγίζοντας το απόλυτο άριστα: 19248 μόρια.

Ο Δημήτρης Κρανιάς έδωσε εξετάσεις ως υποψήφιος της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών. Στόχος του οι… αιθέρες.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, πρώτη του επιλογή στο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσει τις επόμενες ημέρες θα είναι πιθανότατα η Σχολή Ικάρων (μηχανικών αεροσκαφών). Εναλλακτικά στοχεύει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. «Πρόκειται για σχολές οι απόφοιτοι των οποίων έχουν άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας. Με ενδιαφέρει η επαγγελματική και μάλιστα με προοπτικές αποκατάστασή μου», αναφέρει ο Δημήτρης Κρανιάς που φαίνεται να πηγαίνει διαβασμένος και για την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου.

Μιλώντας για το μυστικό της επιτυχίας του, ανέφερε ότι διάβαζε συστηματικά, το κυριότερο ωστόσο είναι για τον ίδιο η διατήρηση της ψυχραιμίας την ώρα της εξέτασης. «Φέτος ήταν σχετικά ευκολότερα τα θέματα σε σχέση με τα περσινά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν εύκολα», σχολιάζει ο ίδιος τα προς εξέταση θέματα των πανελλαδικών.

Η επιτυχία του όπως είναι φυσικό έκανε υπερήφανη την οικογένειά του που είδε μαζί με το παιδί της να δικαιώνονται οι αγώνες της, αλλά και τη σχολική του οικογένεια, το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, που καμαρώνει το μαθητή στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Εως 8 Ιουλίου τα μηχανογραφικά

Με τους βαθμούς στα χέρια, οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά τους δελτία. Θα πρέπει να απευθύνονται στα Λύκεια για να αποκτήσουν το προσωπικό κωδικό ασφαλείας, μέσω του οποίου θα επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr για να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο και αν θέλουν να το συμπληρώνουν προσωρινά.

Η κατάθεση των μηχανογραφικών θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Η ημερομηνία είναι αποκλειστική και οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την οριστικοποίηση και κατάθεση του μηχανογραφικού τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου