ΤΟΠΙΚΑ

Πλούσιες οι εκδηλώσεις της Ρεγκάτα

πλούσιες-οι-εκδηλώσεις-της-ρεγκάτα-851206

Ο Δήμος Βόλου και οι φορείς της πόλης πλαισιώνουν το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Regatta με μια σειρά εκδηλώσεων και αθλητικών διοργανώσεων. Εκδηλώσεις   που ξεκινούν από σήμερα Σάββατο, ημέρα έλευσης στο Βόλο των περισσότερων μεγάλων ιστιοφόρων που θα λάβουν μέρος   στη Regatta.
Πιο συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:
Σήμερα  Σάββατο 8 Μαΐου, ημέρα έλευσης στον Βόλο των περισσοτέρων μεγάλων ιστιοφόρων, και ώρα 9 μ.μ  στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον θα πραγματοποιηθεί η προβολή της κορυφαίας γερμανικής ταινίας βωβού κινηματογράφου «Το εργαστήρι του Δόκτωρος Καλιγκάρι» (The Cabinet of Dr. Caligari / 1920) με συνοδεία ζωντανής μουσικής (πιάνο, φλάουτο, τρομπόνι, κρουστά, βιολί και τσέλο) από το σύνολο μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου Weimar Ensemble, υπό το συντονισμό και επιμέλεια του συνθέτη και καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Ανδρέα Μιμαίου.
Παράλληλα το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (7-9/5) στη δεύτερη αίθουσα του Αχιλλείου (2ος όροφος), τα τμήματα βιωματικών σεμιναρίων της «Πειραματικής Σκηνής Νέας Ιωνίας» σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου παρουσιάζουν την παράσταση «Η ζωή είναι ωραία», στηριγμένη σε τρία μονόπρακτα των Β. Κολοκοτρώνη και Ν. Λάσκαρη (ώρες έναρξης παραστάσεων 21:00).
Αλλά και σε 3ο χώρο του Αχιλλείου, στην αίθουσα επί της οδού Ιάσονος, το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας διοργανώνει μουσική εκδήλωση το Σάββατο και ώρα 8 μ.μ.  με σκοπό την ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων πάνω στο θέμα της ασφαλούς πλοήγησης των εφήβων στο διαδίκτυο, καθώς και τον εντοπισμό συμπτωμάτων κατάχρησης. Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος τα νεανικά συγκροτήματα των Fynk’t up και Salem’s lot και η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του νεανικού διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού Ping Pong Radio.
Επίσης σήμερα Σάββατο  στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας και ώρα 8 μ.μ. σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου από το τμήμα Αρμονίου της Λυδίας Βαρσαμίδου σε συνεργασία με το Ίδρυμα των Αδερφών Δεληγεώργη παρουσιάζουν αφιέρωμα σε Έλληνες συνθέτες και τις δημιουργίες τους.
Αύριο Κυριακή 9 Μαΐου το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου η επίσημη τελετή υποδοχής της ιστιοδρομίας. Μετά τις ομιλίες των επισήμων η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου θα παρουσιάσει ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα, ενώ το κεντρικό παραλιακό μέτωπο της πόλης θα φιλοξενεί εικαστικές παρεμβάσεις του ζωγράφου και καθηγητή των ΔΙΕΚ Κώστα Κομνηνού.
Παράλληλα το μεσημέρι της Κυριακής στο χώρο μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας θα γίνει έκθεση ιστορικών οχημάτων από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου (ΛΕΚΟΒ).
Στις 9  το βράδυ της Κυριακής στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ», ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου με τη Συνεργασία του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου παρουσιάζουν την ομάδα Σύγχρονου Χορού «Μίνθη» της Ολυμπίας Παπαδημητρίου, στην χοροθεατρική παράσταση «Στη Σφαίρα της επιθυμίας». Η παρουσίαση διαρκεί μία  ώρα, χωρίς διάλειμμα.
Τη Δευτέρα 10 Μαΐου στα νερά του Παγασητικού ο ιστορικός ναυταθλητικός σύλλογος της πόλης μας Ναυτικός Όμιλος Βόλου – Αργοναύτες (Ν.Ο.Β.Α) θα διοργανώσει ιστιοπλοϊκούς αγώνες μεταξύ των πληρωμάτων των πλοίων με σκάφη Laser. Επίσης, με τη συνεργασία του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου και αθλητικών σωματείων της πόλης θα οργανωθούν αγώνες ποδοσφαίρου, ορειβασίας και άλλων αθλημάτων.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας (ώρα 19:00) από το χώρο του Τελωνείου θα ξεκινήσει η λαμπρή κι εντυπωσιακή παρέλαση των πληρωμάτων των ιστιοφόρων, η οποία θα καταλήξει στο κτήριο Παπαστράτου. Εκεί το πρόγραμμα περιλαμβάνει απονομή διπλωμάτων και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την επιμέλεια του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.
Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός – Δη.Πε.Θε Δήμου Βόλου και η ομάδα «ποληCAMERA» του Διαύλου θα προβάλλουν στις 21:00, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον, το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου σκηνοθέτη Μάρκο Γκαστίν «Μασσαλία, μακρινή κόρη».
Επίσης, συναυλία αφιερωμένη στο καλλιτεχνικό έργο του Βολιώτη συνθέτη Αλέξανδρου Καρκάλα διοργανώνει η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής τη Δευτέρα 10 Μαΐου και ώρα 20:30. Τη χορωδία διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Καρκάλας και στο πιάνο θα συνοδεύσει η Κερασία Σιάρα.
Την Τρίτη 11 Μαΐου και ώρα 9. 30 στο Αχίλλειο το «cine Μεσόγειος» θα προβάλει τη γαλλική ταινία «Το ακλόνητο άλλοθι» βασισμένη σε βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Πασκάλ Μπονιτζέρ.
Την ίδια μέρα πιο αργά…, το ιστορικό μπαρ της πόλης «Καφέ Σαντάν» στον πολυχώρο του πρώην πλινθοκεραμοποιείου Τσαλαπάτα οργανώνει πάρτι με αρκετές μουσικές εκπλήξεις και ποτά σε ειδικά χαμηλές τιμές, συμμετέχοντας έτσι στη γιορτή φιλοξενίας των μεγάλων ιστιοφόρων που συμμετέχουν στη Regatta.
Το εορταστικό τετραήμερο της Regatta στο Βόλο ολοκληρώνεται την Τετάρτη 12 Μαΐου με τον τελετουργικό απόπλου και την παρέλαση των ιστιοφόρων ανοικτά της παραλίας του Αναύρου (14:30-16:00). Συμμετέχοντας στο γεγονός ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αποφάσισε η αγορά της πόλης να λειτουργήσει εκείνη τη μέρα με «ειδικό ωράριο (9 π.μ. έως 7 μ.μ.) και ειδικές (χαμηλές) τιμές», για χάρη των πολυάριθμων επισκεπτών.
Στο κλείσιμο της μέρας και ώρα 8:30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον το τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης οργανώνουν προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε»παρουσία του σκηνοθέτη, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση υπό τον συντονισμό του αναπληρωτή καθηγητή του ΙΑΚΑ Πολυμέρη Βόγλη.
Την ίδια μέρα και ώρα 9 μ.μ.  στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του έργου «Ο Κουνενές» του Κώστα Πρετεντέρη από τη θεατρική ομάδα «Σκηνοβάτες» σε σκηνοθεσία Απ. Πλακόπουλου.
Στο εικαστικό κέντρο της πόλης, το Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, λειτουργεί καθημερινά και έως τις 15 Μαΐου έκθεση ζωγραφικής του Πασχάλη Αγγελίδη με το επίκαιρο θέμα «Εαρινή Μεσόγειος».
Στο επίκεντρο του εορταστικού τετραημέρου θα βρίσκεται η Αργώ του Δήμου Βόλου. H Αργώ θα υποδεχθεί τα μεγάλα ιστιοφόρα που συμμετέχουν στη Regatta, ελλιμενισμένη στο κέντρο της παραλίας, δίπλα στη βάση των υδροπλάνων, ώστε οι επισκέπτες να τη δουν από κοντά. Καθ’ όλο το τετραήμερο θα πραγματοποιεί πλόες στα νερά του λιμανιού, ενώ θα αποτελέσει το πλοίο – προπομπό κατά τον τελετουργικό απόπλου των ιστιοφόρων την Τετάρτη 12 Μαΐου, στις 2:30 μ.μ. το μεσημέρι.
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου