ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνας δρόμου για τους αγρότες

αγώνας-δρόμου-για-τους-αγρότες-851206

Έως τη Μ. Τετάρτη αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις πληρωμές των δικαιούχων της ενιαίας ενίσχυσης στη Μαγνησία, οι οποίοι είτε δεν πληρώθηκαν καθόλου, εξαιτίας λαθών στις μηχανογραφικές καταστάσεις, είτε έλαβαν το 75% ως προκαταβολή.
Επίσημη ενημέρωση για την πορεία των πληρωμών των δικαιούχων είχε προχθές ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Κυρ. Μωραϊτίδης, ο οποίος συναντήθηκε με στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα.
Οι παραγωγοί της Μαγνησίας που δεν έχουν τακτοποιηθεί ως προς τις πληρωμές τους είναι 3.700 σε σύνολο 15.200, οι οποίοι υπέβαλαν δήλωση προκειμένου να ενισχυθούν από την Ενιαία Ενίσχυση, βάσει των δικαιωμάτων που ενεργοποίησαν το 2006.
Από τους 3.700 παραγωγούς ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου 1.200, δεν έχουν πληρωθεί καθόλου, ενώ οι υπόλοιποι έχουν λάβει την προκαταβολή της τάξης του 75%.
Όπως ενημερώθηκε ο κ. Μωραϊτίδης, οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ θα «τρέξουν» μέσα στο Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα και από Δευτέρα θα αρχίσουν να εμφανίζονται οι πληρωμές των 3.700 παραγωγών.
Από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν εάν το σύνολο αυτής της κατηγορίας των παραγωγών θα πληρωθεί, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν έχουν διορθωθεί τα λανθασμένα στοιχεία.
Πάντως, εκείνο που διευκρινίστηκε στον διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ότι για την κατηγορία που δεν πληρώθηκαν καθόλου, εάν έως τη Μ. Τετάρτη δεν περιλαμβάνονται σε όσους θα λάβουν τα χρήματα, τότε θα τους δοθούν δανειακές διευκολύνσεις στο 75%.
Για όσους έλαβαν το 75% και το σύστημα δεν τους συμπεριλάβει σε όσους αποπληρωθούν, θα αναμένουν να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις, ώστε να λάβουν το υπόλοιπο ποσό.
Σύμφωνα με τον κ. Μωραϊτίδη, θα ακολουθήσει χορήγηση δικαιωμάτων για νέους αγρότες και σχέδια βελτίωσης, για τους οποίους εκτιμά ότι δεν θα καλυφθούν στο σύνολό τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου