ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο του Νομάρχη για τουριστική συνεργασία

σχέδιο-του-νομάρχη-για-τουριστική-συν-851206

 

Πρόσκληση «συστράτευσης» για τη διάσωση του τουρισμού ενόψει της ιδιαίτερα δύσκολης και κρίσιμης περιόδου που διανύει η χώρα μας, απηύθυνε στους νομάρχες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.

 
Ο κ. Παπατόλιας, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενιαίας στρατηγικής τουριστικής προβολής, καλεί με επιστολή του τους τρεις ομολόγους του να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάδειξη συνολικά το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας. Κίνηση που θα μειώνει το κόστος των ενεργειών, ενώ θα πολλαπλασιάζει τα οφέλη για την περιοχή.
 
Το 2010 θα είναι κατά γενική ομολογία μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό. Ήδη στον ΕΟΤ συγκροτείται Ειδική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, στην οποία προΐσταται ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, για να διαχειριστεί την κρίση που κορυφώνεται στον τουρισμό υπό την σκιά των θλιβερών γεγονότων στην Αθήνα.
 
«Η συγκυρία αυτή καθιστά κατά τη γνώμη μου επιτακτική την ανάγκη να συνεργαστούν αρμονικά οι τέσσερις Ν.Α. της Θεσσαλίας, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συμπράξουν δημιουργικά, χαράσσοντας μια ενιαία στρατηγική και υλοποιώντας μία κοινή πολιτική για την τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας στο επόμενο διάστημα με δράσεις όπως κοινή ενημέρωση ελληνικών και διεθνών Μ.Μ.Ε. και κοινά ραδιοφωνικά spots στον ελλαδικό χώρο, αποστολή news-letters σε όλα τα γραφεία του ΕΟΤ και σε πράκτορες του εξωτερικού», περιγράφει ο κ. Παπατόλιας.
 
Με δεδομένη τη συρρίκνωση των πόρων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για την τουριστική προβολή των νομών, όπως τη διακοπή επιχορήγησής από τον ΕΟΤ για το 2010 τονίζει ότι είναι σκόπιμο να διαμορφωθούν από κοινού οι δράσεις προβολής των θεσσαλικών νομών.
 
Ως χρυσή ευκαιρία για την προβολή και την ανάδειξη των δυνατοτήτων των τεσσάρων νομών παρουσιάζει τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και αναφέρει τους πολλαπλούς και σημαντικούς πόλους τουριστικής ανάπτυξης που έχουν αναπτυχθεί (Όλυμπος, παράλια Λάρισας, λίμνη Πλαστήρα, Μετέωρα, ορεινή περιοχή Τρικάλων, Πήλιο, Σποράδες).
 
Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 προσφέρουν μια μεγάλη ευκαιρία για την περαιτέρω προβολή, ανάδειξη και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας και για τη θεαματική βελτίωση της επισκεψιμότητάς της, προσθέτει.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια, ενόψει της σημαίνουσας θεσμικής αλλαγής με την εφαρμογή του Καλλικράτη, οι φορείς της β/βάθμιας Αυτοδιοίκησης οφείλουν να έχουν προετοιμασθεί κατάλληλα στο επίπεδο των προτάσεων και της στρατηγικής, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, έως ότου τα νέα όργανα της αιρετής Περιφέρειας κληθούν να εφαρμόσουν τις πολιτικές για την ενιαία τουριστική προβολή της περιοχής.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου