ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση Βούλγαρη εφ΄ όλης της ύλης…

ενημέρωση-βούλγαρη-εφ΄-όλης-της-ύλης-851206

Την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με επίκεντρο την Αργώ και τις εκδηλώσεις που θα συνδυαστούν και με τον κυρίαρχο λόγο που διαδραματίζει το όλο εγχείρημα στην πρόταση για την Πολιτιστική Μεσογειάδα, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΗΤΕΒ Αλέκος Βούλγαρης, ενημερώνοντας το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρισης για τη συνάντηση που έγινε προχθές στην Αθήνα με την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης ενημέρωσε τη διοίκηση, ότι βάσει και της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου ζητήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ και την Κυβέρνηση οι διασφαλίσεις για την διπλωματική και οικονομική θωράκιση του ταξιδιού της Αργούς και ανέφερε τα όσα συζητήθηκαν στο ΥΠΕΞ και την απόφασή του να μετατεθεί το ταξίδι για το καλοκαίρι του 2008.
Επανέλαβε βέβαια ότι από πλευράς του Δήμου Βόλου υπάρχει η ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα για να γίνει το ταξίδι -αναφορά που έγινε και στο ΥΠΕΞ- που ωστόσο εκτίμησε ότι θα πρέπει να θωρακιστεί καλύτερα διπλωματικά και επιπλέον δεσμεύτηκε για την πλήρη οικονομική στήριξη του εγχειρήματος.
Βάσει αυτών, όπως τόνισε χθες ο κ. Βούλγαρης, στο συμβούλιο της ΔΗΤΕΒ, μετά το Πάσχα η δημοτική αρχή θα επεξεργαστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν με επίκεντρο την Αργώ και που θα συνδυαστούν ασφαλώς και με τους Μεσογειακούς Αγώνες και την προσπάθεια που γίνεται, ώστε στις 27 Οκτωβρίου η ελληνική υποψηφιότητα Βόλου-Λάρισας να αναλάβει τη διοργάνωση των Αγώνων του 2013.
Επιπλέον αναφέρθηκε στο παγκόσμιο συνέδριο της ΝΑΣΑ που θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και στο οποίο θα δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης της παγκόσμιας διάστασης της Αργούς.
Για το πλάνο των πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν θα ενημερωθεί διεξοδικά τόσο το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΤΕΒ, όσο και το δημοτικό συμβούλιο Βόλου και με απώτερο στόχο, όπως ανέφερε χθες ο κ. Βούλγαρης, να αναδειχθεί και να “κρατηθεί” σε διαρκή προβολή το θέμα της Αργούς.
Τα ευρωπαϊκά
Προγράμματα

Το Δ.Σ της ΔΗΤΕΒ ομόφωνα χθες ενέκρινε την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος που αφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στις κλιματολογικές αλλαγές.
Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται από το Γραφείο Περιβάλλοντος της ΔΗΤΕΒ που είναι και φορέας υλοποίησης με εταίρους τη Σουηδία και το Βέλγιο, η σύμβαση με την αρμόδια υπηρεσία της Ε.Ε υπογράφηκε αρχές Δεκεμβρίου και προβλέπει όπως ενημέρωσε το Δ.Σ η υπεύθυνη κ. Εύη Καραΐσκου, την δημιουργία ενός φιλμ 40 λεπτών σε πέντε γλώσσες, το οποίο θα περιλαμβάνει πληροφορίες και πλούσιο υλικό για τις κλιματολογικές συνθήκες, αλλά και πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν οι κλιματολογικές αλλαγές, σύμφωνα και με τις πολιτικές που έχουν υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταίροι του προγράμματος.
Παράλληλα με το φιλμ, θα τυπωθεί έντυπο υλικό και θα διοργανωθούν ενημερωτικές ημερίδες για την πληροφόρηση της κοινής γνώμης, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν- μετά από πρόταση του δημάρχου Αλ. Βούλγαρη- και για την ενημέρωση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Η κ. Καραΐσκου επίσης ενημέρωσε το συμβούλιο για δύο ακόμη ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία υλοποιούνται αυτή την περίοδο από το Γραφείο Περιβάλλοντος και αφορούν στη διαμόρφωση πρασίνου σε υποβαθμισμένες περιοχές, μέσω του προγράμματος Greenkeys, που υλοποιείται στην περιοχή της Νεάπολης και θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του 2007, αλλά και το πρόγραμμα LIFE που αφορά στο κομμάτι διαχωρισμού υγρών αποβλήτων και οργανικών απορριμμάτων.
Στην χθεσινή συνεδρίαση εξάλλου ο δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ ότι για τις εκκρεμότητες που αφορούν στο Ξενία και την δεύτερη φάση της επένδυσης από τη DOMOTEL, που περιλαμβάνεται στη σύμβαση που έχει υπογραφεί, από πλευράς του Δήμου ορίστηκε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γ. Στάμος και η νομική Σύμβουλος Σοφία Παπαγιανίτση και από τη DOMOTEL αντίστοιχα τεχνικό και οικονομικό σύμβουλο προκειμένου να εξεταστούν διεξοδικά όλες οι εκκρεμότητες και να οριστικοποιηθούν τα επόμενα βήματα υλοποίησης της επένδυσης, βάσει του συμφωνητικού που έχει υπογραφεί και αφού το όλο θέμα συζητηθεί και ληφθούν αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.
Στη χθεσινή συνεδρίαση εξάλλου έγινε ενημέρωση για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου, για το οποίο, όπως είναι γνωστό και όπως επισημάνθηκε και χθες από το δήμαρχο Βόλου, βάσει του νέου κώδικα δήμων και κοινοτήτων προβλέπεται να λειτουργήσει από 1-1-2008 ως εταιρία ειδικού τύπου, αυτόνομα από τα άλλα Νομικά Πρόσωπα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ήδη προετοιμάζεται συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο βιωσιμότητας και λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου στη νέα περίοδο, το οποίο και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί τόσο στη ΔΗΤΕΒ, όπου σήμερα εντάσσεται το Μέσο, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο.
Τέλος ο δήμαρχος Βόλου ενημέρωσε το συμβούλιο για το αίτημα του Δήμου προς τα Τουριστικά Ακίνητα για την παραχώρηση της χρήσης της πλαζ των Αλυκών, θέμα στο οποίο παρουσιάστηκε εμπλοκή μετά από απόφαση των Τ.Α που ήταν εν αγνοία του Δήμου.
Ο κ. Βούλγαρης για το θέμα έχει αποσπάσει προφορικά τη θετική γνώμη του κ. Ζαχαρόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου, ενώ αναμένεται και η απόφαση του Δ.Σ των Τουριστικών Ακινήτων μετά και από το έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου