ΤΟΠΙΚΑ

Θεοχαρόπουλος: Χρειάζεται σχέδιο για έξοδο από την κρίση

θεοχαρόπουλος-χρειάζεται-σχέδιο-για-830998

Δεν θα βγούμε από την κρίση αν δεν υπάρξει ένα σχέδιο καταπολέμησης της ανεργίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με συγκεκριμένη πολιτική, διαφορετική ως προς το φορολογικό, ως προς κάθε τομέα, ώστε να μην υπάρχει αυτή η ισοπέδωση, αυτή η εργασιακή ζούγκλα.

Τα παραπάνω τόνισε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος έκανε χθες περιοδεία στη Μαγνησία και συναντήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, μετείχε σε σύσκεψη με το ΕΚΒ, με το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, ενώ επισκέφθηκε την ΕΒΟΛ, τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

«Στην ευρεία σύσκεψη των φορέων, που ήταν πολύ επιτυχημένη, διότι πραγματικά έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα, μεταφέρθηκαν όλα τα προβλήματα, από το Νοσοκομείο, το Δικαστικό Μέγαρο, μέχρι ζητήματα σε σχέση με το εφάπαξ, το ασφαλιστικό, τα επιδόματα, τα προβλήματα, που απασχολούν τους πολίτες της Μαγνησίας.

Βεβαίως σε όλα αυτά τα ζητήματα, ήδη, προωθούνται και ερωτήσεις και παρεμβάσεις στη Βουλή, με ειδικές τροπολογίες που θα κατατεθούν στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής μας δράσης» ενημέρωσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε την ανάγκη του προαναφερόμενου σχεδίου, τονίζοντας ότι «η κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό τομέα, δεν τιμά κανένα».

«Υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν να πληρωθούν πολλούς μήνες, άνεργοι, μία κατάσταση στην οποία δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση αν δεν την υπερβούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισήμανε ότι «θα είναι σε συνεχή επαφή με τους παραγωγικούς φορείς», ενώ αναφέρθηκε στην ενημέρωση που, όπως είπε, είχε για τα προβλήματα του δήμου.

«Οι πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση για τη διοίκηση Μπέου»

«Θέλω να τονίσω γι’ άλλη μία φορά ότι ο Μπέος είναι ντροπή για την πόλη. Και το λέω με αυτόν τον τρόπο για να τονίσω ότι θα πρέπει όλοι να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Οι δημοκράτες και οι προοδευτικοί πολίτες του Βόλου δεν τους αξίζει μία τέτοια διοίκηση, η οποία υπήρχε και υπάρχει με την άλλη της μορφή αυτή τη στιγμή» ανέφερε.

Ο ίδιος είπε ότι «βεβαίως όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να πάρουν θέση. Επειδή η ΝΔ έχει εκλέξει νέο πρόεδρο, πρέπει να κάνει το ίδιο. Τι στηρίζει εδώ στο Βόλο; Υπογείως ή και δημοσίως στηρίζουν μία τέτοια δημοτική αρχή; Αυτή είναι η μεταρρυθμιστική διάθεση που θέλει να φέρει στη χώρα;» διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς πάντως σχετικά με το εάν υπάρχει συσπείρωση για την εναλλακτική πρόταση είπε ότι «μία εκλογή, μίας τέτοια διοίκησης, δημιουργεί μούδιασμα. Δεν μιλάω μόνο για το Βόλο, αλλά και τις άλλες περιπτώσεις, που έχουν τέτοια ζητήματα. Τώρα πρέπει να είμαστε στη δράση, πέρασε το μούδιασμα. Χρειάζεται δράση για περάσουμε στο τρίτο στάδιο, να έχουμε εγκαίρως την εναλλακτική πολιτική ένα χρόνο πριν τη λήξη της θητείας».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου