ΤΟΠΙΚΑ

Συναντήσεις του νέου προέδρου του Ορφανοτροφείου

συναντήσεις-του-νέου-προέδρου-του-ορφ-831050

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που ακολουθεί η νέα Διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου, σε όλους τους τομείς, το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουνίου 2016, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Ορφανοτροφείου κ. Άγγελος Αγραφιώτης πραγματοποίησε μια πρώτη σειρά συναντήσεων που στόχο είχε την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Ορφανοτροφείο, αλλά και γενικότερα για τις προθέσεις της νέας Διοίκησης του Ιδρύματος.

Ειδικότερα ο κ. Αγραφιώτης επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κο Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη, ενώ αμέσως μετά πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομίας, Ανάπτυξης, Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας, του Δήμου Αλμυρού, κο Μιχάλη Μακρή.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ του Ορφανοτροφείου, ενημέρωσε τους Αντιδημάρχους για την πρόθεση του Δ.Σ του Ιδρύματος να στηρίξει οικογένειες της Μαγνησίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δεν έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των παιδιών τους. Εκφράστηκε η προθυμία από πλευράς του Ιδρύματος να φιλοξενήσει παιδιά από 6 ως 17 ετών, εξασφαλίζοντας τους μια υγιή και ασφαλή διαμονή.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αγραφιώτης: Τα παιδιά θα έχουν δικό τους δωμάτιο, μπάνιο και ντουλάπα, θα πηγαίνουν κανονικά σχολείο, θα τρέφονται υγιώς και επαρκώς, θα παρακολουθούν Αγγλικά και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και θα έχουν κοντά τους εκπαιδευτικούς και επιτηρητές 24 ώρες το 24ωρο, ώστε να τα φροντίζουν. Όσοι γονείς λοιπόν δε μπορούν να παρέχουν τα αναγκαία, είμαστε εμείς εδώ, μαζί με τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα του Ιδρύματος, για να τους στηρίξουμε. Μάλιστα, οι γονείς θα μπορούν τα Σαββατοκύριακα να παίρνουν τα παιδιά στο σπίτι τους. Στόχος μας είναι να βλέπουμε παιδικά χαμόγελα. Να μην υπάρχει παιδί που πεινάει ή δε μπορεί να πάει σχολείο.….».

Τόσο ο κ. Γκογκινούδης, όσο και ο κ. Μακρής, διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Ορφανοτροφείου, πως θα εξετάσουν με τις τοπικές ενορίες και τους εφημέριους, εάν υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και θα τις μεταβιβάσουν την πρόθεση του Ιδρύματος να τις στηρίξει.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ του Ορφανοτροφείου δήλωσε ικανοποιημένος από τις επαφές του με τους Αντιδημάρχους, ενώ τόνισε πως η συνεργασία τους θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς, αφού υπάρχει καλή πρόθεση και ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.

Οι ενημερωτικές επαφές του προέδρου του Δ.Σ του Ορφανοτροφείου με τις αρμόδιες αρχές όλης της Μαγνησίας θα συνεχιστούν, ταυτόχρονα με πολλές ακόμα δράσεις οι οποίες προγραμματίζονται, με στόχο πάντα το καλύτερο για τα παιδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου