ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν να εξαιρεθεί η κυρά Παναγιά από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Jet ski

ζητούν-να-εξαιρεθεί-η-κυρά-παναγιά-από-831137

Αντιδράσεις της Περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας – Απάντηση δήμου Βόλου

Την άμεση τροποποίηση της θαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Jet ski που θα πραγματοποιηθεί στη Μαγνησία, προκειμένου να εξαιρεθεί, το νησί της Κυρά Παναγιάς, στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, ζητά με κατεπείγον έγγραφο που εξέδωσε χθες η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας.

Στο γραπτό υπόμνημα – καταγγελία, που κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, υπογραμμίζεται ότι «η μεγάλη όχληση θα προκαλέσει προβλήματα στις φώκιες που ζουν στο θαλάσσιο πάρκο».

Οι συνυπογράφοντες την παραπάνω ανακοίνωση, επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «οι Λιμενικές Αρχές δήλωσαν άγνοια».

Απάντηση δήμου Βόλου

Σε απάντησή του ο δήμος Βόλου, αναφέρει τα εξής: «Φιλότιμες, όσο μπορεί να χαρακτηριστούν ως τέτοιες, προσπάθειες καταβάλλουν τα εναπομείναντα μέλη του σωματείου – σφραγίδα, με την βαρύγδουπη ονομασία «Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας» για να υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται σε αυτό τον τόπο, όποια μορφή κι αν αυτή έχει.

Τώρα με αστεία επιχειρήματα προσπαθούν να φέρουν εμπόδια στη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος των αγώνων Jet Ski, πείθοντάς μας ακόμη περισσότερο για την ιδιοτέλεια των προθέσεων τους.

Είναι γνωστές σε όλους, σε αυτή την πόλη, οι σχέσεις τους, πολιτικές τε και άλλες, με αποτυχημένους και «πικραμένους» πολιτικούς, που τέθηκαν οριστικά στο περιθώριο με λαϊκή εντολή, κάτι που φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει. Ομως αυτούς και τους πρώην «συντρόφους» έχει ξεπεράσει η ίδια η κοινωνία, που περιμένει συγκεκριμένες και τολμηρές πρωτοβουλίες για να βγει ο τόπος από την υπανάπτυξη και την μιζέρια που τύποι σαν κι αυτούς συνέργησαν αποφασιστικά για να φτάσει.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή, παρά τις τρικλοποδιές και τις διάφορες αθλιότητες, συνεχίζουμε να τολμούμε, με διοργάνωση παγκόσμιων γεγονότων, που φέρνουν την πόλη μας σε σημαντική θέση και στον αθλητικό τουρισμό. Αυτοί ας μείνουν στην μιζέρια τους

Πραγματικά δεν βλέπουν ότι δεν υπάρχει έστω και μια πολυσύχναστη παραλία που να μην διαθέτει πέντε – δέκα Jet Ski για την αναψυχή των λουομένων; Το πρωτάθλημα τους ενόχλησε; Και ότι ακόμη μια απλή βάρκα με εξωλέμβια μηχανή έχει περισσότερο βύθισμα από ένα Jet Ski;».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου