ΤΟΠΙΚΑ

Το δημογραφικό, στο επίκεντρο ημερίδας στο Βόλο

το-δημογραφικό-στο-επίκεντρο-ημερίδα-831293

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ» και την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας, εκδήλωση – ημερίδα με θέμα «Το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα και τρόποι επίλυσής του», που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, στις 10 το πρωί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αμφιθέατρο ΚΟΡΔΑΤΟΥ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη «Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων για το δημογραφικό πρόβλημα. Το δημογραφικό πρόβλημα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στη ζωή μας, επιφέροντας σοβαρές επιπτώσεις. Αρχικά, τίθεται εθνικό ζήτημα το οποίο στο μέλλον μπορεί να αποβεί μοιραίο για την επιβίωση, την πορεία, και την ανάπτυξη της χώρας και του λαού μας. Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα που ενδιαφέρει όλους μας και που είναι πάντα επίκαιρο για τη χώρα μας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. Θεωρώ ότι η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει έμπρακτα τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες και να δώσει κίνητρα στις ελληνικές οικογένειες ώστε να προχωρήσουν στην απόκτηση περισσότερων παιδιών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζει έμπρακτα για ακόμη μια φορά τον Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Μαγνησίας στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει, όπως και τον Σύλλογο Πολυτέκνων σε αντίστοιχες περιπτώσεις».

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Κων/νος Βούλγαρης (προϊστάμενος τμήματος Φυσικής & Μεταναστευτικής κίνησης Πληθυσμού) με θέμα «Ελλάδα, δημογραφικές εξελίξεις και προοπτικές», ο κ. ∆ημήτρης Ψαράκης (Οικονομολόγος, σύμβουλος στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) με θέμα «Το δημογραφικό ως οικονομικό πρόβλημα και τα εργαλεία επίλυσης του», ο κ. Βύρων Γκοτζαμάνης (Καθηγητής ∆ημογραφίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) με θέμα «Η Ελλάδα χάνεται οι μεταπολιτικές δημογραφικές μας εξελίξεις, τάσεις και προοπτικές» και ο κ. ∆ιονύσης Μπαλούρδος (∆/ντης ερευνών, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) με θέμα «Γονιμότητα και παιδική φτώχια σε περιόδους κρίσης περίπτωση της Ελλάδας».

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου