ΤΟΠΙΚΑ

Οι θέσεις της ΝΑΣ και της ΔΑΣ

οι-θέσεις-της-νασ-και-της-δασ-851206

Στην καταγγελία ότι η η ΝΑΜ έχει στη διάθεσή της στοιχεία επιβαρυντικά για την ύπαρξη υπερβάσεων στο μόλυβδο στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας στο Βελεστίνο, τα οποία δεν έχει δημοσιοποιήσει παρά τον έλεγχο που έγινε και το πόρισμα του Δημόκριτου, προέβη χθες ο επικεφαλής της ΝΑΣ Απόστολος Νάνος, στα πλαίσια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους συναδέλφους του εκπροσώπους της ΔΑΣ στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία.
Ο κ. Απ. Νάνος, εμμέσως πλην σαφώς , άφησε αιχμές ότι η Νομαρχία γνώριζε και δεν έχει δημοσιοποιήσει το πρόβλημα και ζήτησε άμεση παρέμβαση, προκειμένου να αποζημιωθούν ιδιοκτήτες ποιμνιοστασίων και ιδιοκτήτες αγροτικών καλλιεργειών στην περιοχή που θίγονται άμεσα από την ύπαρξη μολύβδου.
Υποστήριξε επίσης ότι αναμένονται στις υπηρεσίες Περιβάλλοντος της ΝΑΜ και αποτελέσματα για διοξίνες, τα οποία ζήτησε να δημοσιοποιηθούν ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη εάν υπάρχει πράγματι πρόβλημα που ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις και στη διατροφική αλυσίδα.
Οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας παραχώρησαν χθες κοινή συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τα θέματα που αφορούν στη λειψυδρία και την προστασία του περιβάλλοντος, την αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, τις εκλογές στην ΤΕΔΚ, τους Μεσογειακούς Αγώνες και την Αργώ.
Ο κ. Γιώργος Χαρμάνης, νομαρχιακός σύμβουλος, αναφερόμενος στην αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού, επανέλαβε την πρόταση της παράταξής του για τη δημιουργία ενός φορέα που θα διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα του Σταδίου και θα υποχρεώνει την Πολιτεία να αναλάβει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης, ώστε το Στάδιο να αποδοθεί στα ερασιτεχνικά σωματεία και τους πολίτες και επέκρινε την προηγούμενη και τη σημερινή νομαρχιακή αρχή ότι δεν εκπόνησαν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, αφήνοντας την Πολιτεία να εκχωρήσει το Στάδιο σε ιδιώτες.
Ο κ. Κων. Νίκου, δημοτικός σύμβουλος της ΔΑΣ Βόλου, αναφέρθηκε στη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων για να επικρίνει τις εκάστοτε δημοτικές αρχές αλλά και την Πολιτεία ότι χρησιμοποίησαν τα Νομικά Πρόσωπα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ρουσφετολογικές προσλήψεις, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών και ζήτησε όλο το προσωπικό από τα Ν.Π να ενταχθεί οργανικά στους Δήμους με σταθερή και μόνιμη εργασία.
Από την πλευρά της ΔΑΣ Νέας Ιωνίας ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λινάρδος κάλεσε όλους τους εκλέκτορες της ΤΕΔΚ να στηρίξουν σήμερα την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του προκειμένου όπως ανέφερε να συγκροτηθεί ένα αυτοδιοικητικό διεκδικητικό κίνημα που θα απαιτήσει από την Πολιτεία την αύξηση των πόρων για την Τ.Α στο 8% και θα διεκδικήσει των απόδοση των ΚΑΠ.
Τέλος ο Αντώνης Παππάς, δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τη ΔΑΣ, αναφέρθηκε στο εγχείρημα της Αργούς και στην προχθεσινή συνάντηση στην Αθήνα με την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, εκφράζοντας την ελπίδα το καλοκαίρι του 2008 το ταξίδι να στεφθεί από επιτυχία.
Ο κ. Αντώνης Παππάς επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Βόλου ότι δεν προετοίμασε όλες τις διαδικασίες για να διασφαλιστούν οι διπλωματικές προϋποθέσεις του ταξιδιού, αναγνώρισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή στο διάστημα που ανέλαβε καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το εγχείρημα της Αργούς να πάρει διεθνή διάσταση, υπογράμμισε ωστόσο ότι από μόνη της η Αργώ δεν μπορεί να επιλύσει τα άλλα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας στην πόλη, όπως το κυκλοφοριακό, τη στάθμευση, που όπως τόνισε πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα από τη δημοτική αρχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου