ΤΟΠΙΚΑ

Εκστρατεία καθαρισμού από 100 εθελοντές σε Πρασούδα και Αλατά

εκστρατεία-καθαρισμού-από-100-εθελοντές-832757

Ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος και εθελοντές καθάρισαν τις παραλίες της Μηλίνας

Εκατό περίπου εθελοντές συμμετείχαν στην εκστρατεία καθαρισμού ακτών της Μηλίνας και των μικρών νησιών Πρασούδα και Αλατάς, που πραγματοποιήθηκε, μετά από συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλίνας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του τοπικού δημοτικού σχολείου.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση πολλών εθελοντών, ντόπιων, τουριστών, ενηλίκων, αλλά και παιδιών στο κάλεσμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, που είχε ως απότοκο τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ανακυκλώσιμων ειδών, τα οποία συγκεντρώθηκαν σε τρεις κάδους ανακύκλωσης.

Παράλληλα συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες άχρηστων αντικειμένων, τα οποία μεταφέρθηκαν στη χωματερή με απορριμματοφόρο του δήμου. Η εκστρατεία καθαρισμού υλοποιήθηκε σε δύο παράλληλα επίπεδα, καθώς ομάδα εθελοντών αναχώρησε με το τουριστικό σκάφος «Φρειδερίκη» και τρεις επιπλέον βάρκες ιδιωτών από τη Μηλίνα με προορισμό την Πρασούδα και τον Αλατά. Ταυτόχρονα, δεύτερη ομάδα κινήθηκε κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Μηλίνας, από την είσοδο μέχρι το παλιό λιμάνι, ενώ παράλληλα συνέδραμαν την προσπάθεια τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μηλίνας, μαζί με τους δασκάλους τους.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλίνας Γιώργος Φλέρης, «ψυχή» της προσπάθειας, υπογράμμισε ότι η παραπάνω δραστηριότητα απέδωσε τα αναμενόμενα και ταυτόχρονα αποτέλεσε μήνυμα ευαισθητοποίησης για όλους. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν πριν από δύο χρόνια, ενώ στους άμεσους στόχους του Συλλόγου είναι η πραγματοποίηση μικρής κλίμακας περιβαλλοντικών παρεμβάσεων και στη διάρκεια του καλοκαιριού. Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλίνας υπογράμμισε τη συμμετοχή των αλλοδαπών κατοίκων και τουριστών της περιοχής της Μηλίνας, του κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, του Λιμενικού Σταθμού Τρικέρων, των καταστηματαρχών της Μηλίνας και όσων συνέδραμαν την προσπάθεια. Το μήνυμα που εξάγεται μέσα από την παραπάνω κινητοποίηση, αποτυπώνεται στη φράση «όταν υπάρχει διάθεση προσφοράς και συνεργασία, μπορούν να επιτευχθούν όλοι οι επιθυμητοί στόχοι»

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου