ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Βόλου: «Δεν υπάρχει απόλυση Κουτσιφέλη»

δήμος-βόλου-δεν-υπάρχει-απόλυση-κουτ-834082

Καταγγέλλεται ωμή κομματική παρέμβαση στα του οίκου του δήμου Βόλου

Από το γραφείο Τύπου του δήμου Βόλου, χθες το απόγευμα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την ακύρωση τυχόν απόλυσης του Δημήτρη Κουτσιφέλη:

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την παρούσα κυβέρνηση σε βάρος της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, με τελευταία την παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπ. Εργασίας, κ. Νεφελούδη, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας καλεί να ανακαλέσουμε την απόλυση ενός προστατευόμενου συνδικαλιστή του κόμματός του, απόλυση που ΔΕΝ υπάρχει.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ακόμη ωμή πολιτική και κομματική παρέμβαση, που εκθέτει συνολικά κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ και η περίπτωση Κουτσιφέλη δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολιών, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής δεν έχει απολυθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ. Απλώς σε βάρος του υπάρχει η απόφαση της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής που, όμως, για να ισχύσει θα πρέπει να επικυρωθεί και από τη Δευτεροβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή και αν συμβεί και αυτό να ληφθεί εν τέλει η τελική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης!!!

Ετσι η ενέργεια του κύριου γενικού, που ας σημειωθεί δεν ήταν καν στην επιτροπή συμφιλίωσης, να σπεύσει να «απλώσει» δίχτυ προστασίας στον υπάλληλο της ΔΕΥΑΜΒ, Δημ. Κουτσιφέλη, είναι και άκαιρη και άστοχη και αντιδεοντολογική. Όταν μάλιστα ο συγκεκριμένος υπάλληλος ελέγχεται γιατί με τις βαριές παραλείψεις του συνετέλεσε ώστε η μεν επιχείρηση να κινδυνεύει με χρεοκοπία, η δε εργολαβική εταιρία ΕΡΓΗΛ να περιμένει να κάνει πάρτι με τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ, που διεκδικεί από τον ιδρώτα και τον μόχθο των πολιτών του Βόλου, για τα αυτονόητα που είχε υποχρέωση να κάνει !

Σε κάθε περίπτωση ο γενικός γραμματέας πρέπει να γνωρίζει ότι η περίπτωση αυτή δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του και πως η ΔΕΥΑΜΒ αποφασίζει και λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών και της πόλης και όχι κομματικές επιλογές και επιδιώξεις.

Σε ό,τι αφορά το Δήμο, τη ΔΕΥΑΜΒ και την πόλη γνωρίζουμε τι συμβαίνει και τι πρέπει να κάνουμε. Για μας μονόδρομος, χωρίς επιστροφή, είναι η σύγκρουση με όλους όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έβλαψαν τα συμφέροντα της πόλης μας, εκμεταλλεύτηκαν τον ιδρώτα και το μόχθο των συμπολιτών μας.

Αυτοί μπορεί να παίζουν ρόλους «δημοκρατών», «επαναστατών», «αγωνιστών» και να τη… βολεύουν, κατά το κοινώς λεγόμενο. Εμείς δίνουμε την μάχη να στήσουμε και πάλι στα πόδια του το Βόλο και να καταστήσουμε αξιόπιστη στη συνείδηση όλων τη διοίκηση του Δήμου μας. Και αυτό το κάνουμε με έργα και υπεύθυνες δράσεις και όχι με παραγράφους, εδάφια και φρου φρου κι αρώματα….

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου