ΤΟΠΙΚΑ

Ακυρη κρίθηκε τυχόν απόλυση Κουτσιφέλη ~ Από το υπουργείο Εργασίας

ακυρη-κρίθηκε-τυχόν-απόλυση-κουτσιφέ-834340

Κόντρες Απ. Γαλάτη – Δημ. Κουτσιφέλη στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ

«Τυχόν απόλυση του Δημήτρη Κουτσιφέλη από τη ΔΕΥΑΜΒ θεωρείται άκυρη», αποφαίνεται το Υπουργείο Εργασίας για την περίπτωση του προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων, ο οποίος προστατεύεται από το Νόμο περί συνδικαλισμού. Το πειθαρχικό συμβούλιο της επιχείρησης πρότεινε την ποινή της απόλυσης, καθώς τον έκρινε ένοχο για μια σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων όταν ως πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών είχε χειριστεί την εργολαβία της ΕΡΓΗΛ. Το Υπουργείο Εργασίας, όπου προσέφυγε ο κ. Κουτσιφέλης δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Κρίνει ένα βήμα πίσω, αυτό της παραπομπής του στο πειθαρχικό για το οποίο θα έπρεπε να είχε ζητηθεί άδεια από την Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών, κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα η διαδικασία να θεωρείται άκυρη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο κ. Κουτσιφέλης είχε εξ αρχής προσφύγει στο Υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλοντας τη διαδικασία ως παράνομη. Η πρώτη τριμερής συνάντηση που συγκάλεσε το Υπουργείο, αναβλήθηκε. Η δεύτερη επρόκειτο να γίνει χθες ωστόσο δεν παρέστη εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΜΒ. Η υπόθεση εξετάστηκε ερήμην της επιχείρησης, με τον κ. Κουτσιφέλη να δικαιώνεται.

Το Υπουργείο απέρριψε ως προσχηματική την απουσία της ΔΕΥΑΜΒ, υπογραμμίζοντας ότι «η συμμετοχή των εταιρειών σε αυτές τις διαδικασίες δεν είναι υποχρεωτικό να ασκείται έσω δικηγόρου αλλά ενός εκπροσώπου της διοίκησης».

Αποφάσισε δε ότι «σε ό,τι αφορά μόνο στην νομιμότητα της πρωτόδικης απόφασης απόλυσης σας ενημερώνουμε ότι αυτή αντίκειται στον Νόμο 1264/82 διότι ο εν λόγω υπάλληλος σας είναι συνδικαλιστικό στέλεχος (πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων) και έτσι προστατεύεται από τις διατάξεις του ως άνω νόμου.

Πριν προχωρήσετε σε οποία απόφαση καταγγελίας της σύμβασης με τον κ. Κουτσιφέλη θα έπρεπε να έχετε προσφύγει στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του άρθρου 15 του Ν. 1264/82.

Κατά συνέπεια και στο βαθμό που δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, η τυχόν απόλυση θεωρείται άκυρη. Προς τούτο θα γίνει η σχετική διαδικασία από την τοπική Επιθεώρηση Εργασίας για την επιβολή των προβλεπόμενων».

Η εξέλιξη δημιούργησε θερμό κλίμα με την έναρξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

«Υπάρχει μια περιρέουσα ατμόσφαιρα για την απόλυση του Δημήτρη Κουτσιφέλη. Απόλυση δεν υπάρχει. Δεν έχει οριστικοποιηθεί. Την απόφαση θα πάρει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, όταν κληθεί να αποφασίσει. Οι μάσκες όμως έπεσαν κύριε Κουτσιφέλη. Δείχνετε ποιος είστε. Εμείς όμως διοικούμε τη ΔΕΥΑΜΒ, manager Κουτσιφέλη. Manager του ποδοσφαίρου. Δείχνετε το πραγματικό σας πρόσωπο. Πάτε όπου θέλετε. Καλέστε και το Θεό. Εδώ μέσα κουμάντο κάνουμε εμείς», είπε με την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Απ. Γαλάτης.

«Κουμάντο στη ΔΕΥΑΜΒ και σε όποιο σημείο της Ελλάδος κάνουν οι Νόμοι. Κι όσο δεν είστε σε αυτό το μονοπάτι θα τρακάρετε συνεχώς», απάντησε ο κ. Κουτσιφέλης.

«Βιαστήκατε. Κι αυτό θα φανεί», απάντησε ο κ. Γαλάτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου