ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Φύλακες άγγελοι» των απόρων ομογενείς που διαμένουν στο εξωτερικό

φύλακες-άγγελοι-των-απόρων-ομογενε-834806

Στηρίζουν τις δράσεις που αναπτύσσει το «Στέκι Αλληλεγγύης για όλους», καθώς και άλλες εθελοντικές κοινωνικές δομές

Καθοριστικής σημασίας είναι η συνδρομή ομογενών από εξωτερικό, προκειμένου να υποστηριχθεί η δράση που αναπτύσσει το «Στέκι αλληλεγγύης για όλους» και άλλες εθελοντικές κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Βόλο, αλλά και στην υπόλοιπη όλη την Ελλάδα.

Οι εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους» Βόλου επισημαίνουν ιδιαιτέρως τη συνδρομή της οικογένειας Βαρδάκη και των «People for Greece» Βελγίου για την γενναία τους χορηγία σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

«Ψυχή» της παραπάνω προσπάθειας είναι ο Ντίνος Βαρδάκης, παιδί της Νέας Ιωνίας και η σύζυγός του Αννα, οι οποίοι κατοικούν στις Βρυξέλλες και μαζί με άλλους ομογενείς του Βελγίου ίδρυσαν πριν μερικά χρόνια την οργάνωση People for Greece. «Μέσα απ’ αυτή την οργάνωση έχουν βοηθήσει πολλές δομές αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα καθώς και την περιοχή μας. Είναι συχνές οι χορηγίες τους σε τρόφιμα, ρούχα, λάδι και είδη πρώτης ανάγκης. Θυμίζουμε πως το ποδήλατο που κληρώσαμε στην Χριστουγεννιάτικη λαχειοφόρο μας ήταν επίσης προσφορά της People for Greece», υπογραμμίζει η υπεύθυνη του Στεκιού Μαρία Νεοφώτιστου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Οι ευαισθητοποιημένοι ομογενείς, πληροφορήθηκαν μέσω κοινών γνωστών τη δράση που αναπτύσσει το Στέκι Αλληλεγγύης για όλους και στηρίζουν ένθερμα την τελευταία τετραετία τις δράσεις αλληλεγγύης που αναπτύσσονται.

«Η στήριξη που προσφέρουν στο έργο μας είναι συγκινητική. Με την βοήθειά τους καταφέραμε να ανακουφίσουμε 60 οικογένειες παρέχοντας τους λάδι, κρέας και τρόφιμα και να τις βοηθήσουμε να περάσουν όμορφα και ανέφελα τις ημέρες του Πάσχα, ενισχύοντας διαρκώς την προσπάθειά μας», υπογραμμίζει η κ. Νεοφώτιστου. Η συγκεκριμένη εθελοντική δομή αγκαλιάζει δεκάδες άπορες οικογένειες της περιοχής μας, ενώ 300 περίπου οικογένειες έχουν εγγραφεί στη μακρά λίστα των απόρων που στερούνται ακόμη και τα αναγκαία είδη διατροφής για το καθημερινό τραπέζι. Αρκετές φορές και σχεδόν σε καθημερινή βάση, άποροι οικογενειάρχες ζητούν ένα πακέτο μακαρόνια, λίγη ντομάτα και λάδι, από τους εθελοντές του Στεκιού αλληλεγγύης, οι οποίοι τείνουν ευήκοον ους.

Η συνδρομή της ομάδας «People for Greece» είναι πολύτιμη, ειδικά σε μια εποχή κατά την οποία αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα του κόσμου για βοήθεια. Η δραστήρια ομάδα των ομογενών, συνδράμει διακριτικά όσους έχουν ανάγκη, διοργανώνοντας φιλανθρωπικά μπαζάρ, στα οποία διατίθενται προς πώληση ελληνικά προϊόντα.

Η αποστολή βοήθειας στο Στέκι αλληλεγγύης, αλλά και σε άλλες κοινωνικές δομές, περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς επίσης και χρηματικά ποσά, προκειμένου να διατεθούν για τη στήριξη άπορων οικογενειών. «Τα είδη που αγοράζουμε με τα χρήματα που μας στέλνουν οι ομογενείς, είναι ελληνικά προϊόντα, τα οποία προμηθευόμαστε από καταστήματα της περιοχής μας, προκειμένου να υποστηριχθούν ντόπιοι επαγγελματίες», υπογραμμίζει η υπεύθυνη του Στεκιού αλληλεγγύης. Στο μεταξύ, τοποθετήθηκαν κουμπαράδες αλληλεγγύης σε διάφορα σημεία της πόλης και σε καταστήματα, φούρνους, καφέ, εστίασης κλπ., με στόχο τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, να διατεθούν για τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη βοήθειας.Οι εθελοντές του «Στεκιού αλληλεγγύης» απευθύνουν έκκληση σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να συνδράμει την προσπάθεια, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι «παράδειγμα προς μίμηση η δράση που αναπτύσσουν το ζεύγος Βαρδάκη και οι People for Greece», ενώ προσθέτουν ότι «σε μια χώρα στην οποία ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, είναι ευλογία το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν την αλληλεγγύη πράξη».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου