ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία η άσκηση του Λιμεναρχείου στην ΑΓΕΤ [photos]

με-επιτυχία-η-άσκηση-του-λιμεναρχείου-835240

Με επιτυχία διεξήχθη σήμερα άσκηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου στην Αγριά, στο ύψος των εγκαταστάσεων της ΑΓΕΤ και της ΕΛΙΝΟΙΛ, για την καταπολέμηση ρύπανσης της θάλασσας, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της 5ης Ιουνίου 2016.

Η άσκηση ξεκίνησε γύρω στις 9.30 το πρωί, όταν φορτηγό πλοίο κατά τη διάρκεια προσέγγισης στην εγκατάσταση της ΑΓΕΤ, ενώ έκανε ελιγμούς πρόσθεσης στην προβλήτα Γ1-Γ3 προσέκρουσε στον προβλήτα Γ1-Γ3, ο οποίος βρίσκεται πλησίον εγκαταστάσεων ΕΛΙΝΟΙΛ στην περιοχή Αγριάς Βόλου.

Το αποτέλεσμα ήταν, όπως προέβλεπε και το σενάριο, να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στις πλευρικές δεξαμενές καυσίμων του πλοίου και την επακόλουθη διαρροή 100 m3 αργού πετρελαίου (μαζούτ) περίπου στο θαλάσσιο χώρο των παραπάνω εγκαταστάσεων. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου επισημαίνει ότι η άσκηση αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία για την αναβάθμιση της ετοιμότητας και της αποτελεσματικότητας του προσωπικού των εγκαταστάσεων, την αναβάθμιση της Υπηρεσιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Επιπλέον, συνέβαλε στη βελτίωση της γνώσης και της εμπειρίας όλων των εμπλεκόμενων μερών, ενώ η ανταπόκριση των συμμετεχόντων ήταν θετική καθώς επιδείχθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επαγγελματισμός. «Εμείς συμμετέχουμε σε όλες αυτές τις ασκήσεις τόσο με το φουσκωτό σκάφος που διαθέτει η Λέσχη όσο και με εθελοντές. Εχουμε μάθει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε επειδή το έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές στα συγκεκριμένα σημεία και έτσι πάμε με κλειστά μάτια και κάνουμε τη διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί» είπε από την πλευρά του ο Βασίλης Ηλιόπουλος από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τέτοιες ασκήσεις βοηθούν τόσο τους εθελοντές όσο και τους υπαλλήλους των εγκαταστάσεων να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση θαλάσσιας ρύπανσης, ώστε να είναι σε θέση και να μπορούν να την αντιμετωπίσουν με τα λιγότερα δυνατά κακά αποτελέσματα. Στην άσκηση εκτός από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συμμετείχαν ενεργά η ΕΛΙΝΟΙΛ, η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, η NORTH AEGEAN SLOPS – ΗΛ. ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων – Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών και η Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Πολιτικής Επέμβασης από την Αγριά.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου