ΤΟΠΙΚΑ

Κατέπληξε τα πλήθη ο Χρόνης Χλίτσιος

κατέπληξε-τα-πλήθη-ο-χρόνης-χλίτσιος-836335

Παρέμεινε κάτω από το νερό χωρίς ανάσα για 14 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα

Εκοψε την ανάσα του πλήθους που συγκεντρώθηκε χθες μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου η μεγαλειώδης προσπάθεια του αθλητή Χρόνη Χλίτσιου, ο οποίος ξεπέρασε τα δέκα λεπτά άπνοιας κάτω από το νερό. Συγκεκριμένα παρέμεινε 14 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα κάτω από την επιφάνεια του νερού, βάζοντας πλώρη για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ.

Η χθεσινή υπερπροσπάθεια του κορυφαίου αθλητή, ο οποίος παρέμεινε κυριολεκτικά χωρίς ανάσα κάτω από την επιφάνεια του νερού, εκτυλίχθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια εκατοντάδων Βολιωτών που είχαν κατακλύσει το χώρο γύρω από την εξέδρα όπου τοποθετήθηκε ειδικά για την περίσταση, ενυδρείο. Η προσπάθεια ξεκίνησε γύρω στις 9 το βράδυ και μετά από δεκάλεπτη προετοιμασία, ο αθλητής καταδύθηκε στο μίνι ενυδρείο κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του προπονητή του, εθελοντών και εξειδικευμένων επιστημόνων.

Οι καμπάνες του Αγίου Κωνσταντίνου σήμαναν χαρμόσυνα όταν ολοκληρώθηκε η προσπάθεια μισή ώρα αργότερα και ο κορυφαίος αθλητής, αναδύθηκε στην επιφάνεια, υπό τις επευφημίες και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί νωρίς το απόγευμα στο συγκεκριμένο χώρο.

Μόλις ολοκληρώθηκε επιτυχώς η υπερπροσπάθεια του Χρόνη Χλίτσιου, πολλοί έσπευσαν να τον συγχαρούν, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος του απένειμε αναμνηστική πλακέτα, συγχαίροντάς τον για την προσπάθεια. Ανάλογη αναμνηστική πλακέτα επέδωσε στο Λιμενάρχη Βόλου, Μανώλη Κανάλη, ευχαριστώντας τον από καρδιάς για την ουσιαστική στήριξη στις εκδηλώσεις της Ναυτικής εβδομάδας, οι οποίες προσήλκυσαν το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου.

Ο Χρόνης Χλίτσιος ευχαρίστησε από καρδιάς όσους στήριξαν το εγχείρημά του και όλους τους Βολιώτες, που παρακολούθησαν την προσπάθειά του. Λίγα λεπτά πριν κλείσει η αυλαία της Ναυτικής Εβδομάδας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το παγκόσμιο ρεκόρ κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι 18 λεπτά και στόχος μου είναι να το καταρρίψω. Ετοιμαζόμαστε για το Σεπτέμβριο αλλά λόγω της ναυτικής εβδομάδας κάναμε μια προσπάθεια για τον κόσμο. Είναι η δέκατη προπόνηση που κάνουμε μέσα στο ενυδρείο. Νιώθω χαρά που ολοκληρώθηκε και ελπίζω να δώσαμε μια όμορφη εικόνα, αντλώντας παράλληλα ενέργεια από τον κόσμο». Στόχος του Χρόνη Χλίτσιου είναι η μεγάλη προσπάθεια για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ να γίνει στην περιοχή μας, η οποία διαθέτει ναυτική ιστορία που χάνεται στο πέρασμα των αιώνων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου