ΤΟΠΙΚΑ

Μετά το αρχείο, αγωγές και μηνύσεις

μετά-το-αρχείο-αγωγές-και-μηνύσεις-836414

Στη δικαιοσύνη στελέχη της δημοτικής αρχής για δυσφήμιση της πόλης στο θέμα των αδεσπότων και της καθαρότητας του Παγασητικού

Με αγωγές και μηνύσεις απειλούν στελέχη της δημοτικής αρχής «όλους όσοι δυσφήμισαν την πόλη» τόσο στο θέμα διαχείρισης των αδεσπότων όσο και της δήθεν ρύπανσης του Παγασητικού πέρυσι το καλοκαίρι, μετά από βλάβη που εντοπίστηκε στο Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου. Στις δύο υποθέσεις που μπήκαν στο αρχείο από την Εισαγγελία Βόλου, αναφέρθηκαν χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Απ. Γαλάτης, «δείχνοντας» ως δυσφημιστές της πόλης, μερίδα δημοτικών συμβούλων.

Το θέμα άνοιξε ο κ. Μπατζιάκας, με αφορμή την υπόθεση για τα αδέσποτα, θέμα που κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. «Ο Εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο. Αρκετοί όμως δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών λασπολογούσαν εις βάρος της δημοτικής αρχής πιστεύοντας ότι έτσι είχαν πολιτικό όφελος. Η δυσφήμιση όμως δεν ήταν μόνο τοπική αλλά πανελλήνια. Είχε φτάσει μάλιστα σε σημείο να διαταράξει την προσωπική και επαγγελματική μου ζωή», ανέφερε ο κ. Μπατζιάκας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο κακό έγινε για την ίδια την πόλη. «Τι έχουν να πουν τώρα; Εχουν το θάρρος της συγνώμης; Βεβαίως κάτι τέτοιο χρειάζεται αξιοπρέπεια, ήθος και ανδρεία που δεν έχουν. Προτείνω αγωγές και μηνύσεις σε όλους όσοι δυσφήμισαν την πόλη, εκτός κι αν έχουν την τόλμη να ζητήσουν συγνώμη από τους δημότες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο», είπε ο κ. Μπατζιάκας.

«Από τότε που βγήκε το συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Γαλάτης, ο οποίος απείλησε με μηνύσεις όλους όσοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν «βόθρο» τον Παγασητικό, με αφορμή βλάβη που σημειώθηκε στο Βιολογικό. «Το μόνο που βλέπω είναι βόθρος στις ψυχές και το μυαλό ανθρώπων που βρίσκονται εδώ μέσα και δεν κοκκινίζουν. Κύριοι Οικονόμου, Γαργάλας, Κοκκινάκη και Κανελή, αν ήμουν εσείς, θα είχα ανοίξει λάκκο να μπω μέσα. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες», είπε χαρακτηριστικά.

«Το γεγονός ότι το θέμα των αδέσποτων μπήκε στο αρχείο, δεν σημαίνει ότι όλα έγιναν καλώς», σχολίασε για το πρώτο θέμα ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας αναφερόμενος στην πρωτόδικη καταδίκη του ιδιώτη που ανέλαβε την περισυλλογή και φροντίδα των αδεσπότων.

Τις θέσεις της παράταξής της υπερασπίστηκε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική και χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας υπερβολικές.

«Καταστράφηκαν επαγγελματίες και δεν ζητάτε ούτε μία συγνώμη», είπε η αντιδήμαρχος καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα.

Πυρά εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλάς, κάνοντας λόγο για δυσφήμιση της πόλης.

Ακολούθησε ένταση μεταξύ δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και της κ. Οικονόμου.

«Σταματήστε τις γελοιότητες και τις καταγγελίες. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να κάνει προτάσεις. Δεν έχω δει από τις μειοψηφίες μία πρόταση για το συμφέρον της πόλης. Απεναντίας έχω δει βρόμικο πόλεμο που δυσφημεί την πόλη. Το κακό δεν το κάνετε σε εμάς. Το κάνετε στην ίδια την πόλη», έκλεισε τη συζήτηση ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου