ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγαν από το Βόλο με τις καλύτερες αναμνήσεις

εφυγαν-από-το-βόλο-με-τις-καλύτερες-ανα-836640

Οι 14 μαθητές από τη Σλοβακία – φιλοξενούμενοι του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

Την Κυριακή 5 Ιουνίου το μεσημέρι οι Σλοβάκοι μαθητές, που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus +, που συνδιοργάνωσε το σχολείο τους με το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου αναχώρησαν για την πατρίδα τους. Στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων τους αποχαιρέτησε ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

Οι δεκατέσσερις Σλοβάκοι μαθητές παρέμειναν στην πόλη ένα μήνα και εργάστηκαν σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες της πόλης μας, κάνοντας την πρακτική τους άσκηση. Η πρακτική άσκηση είναι προϋπόθεση για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας από το σχολείο τους.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου εκτιμούν ότι η πρακτική άσκηση πραγματώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ευχαρίστησαν και γραπτώς αυτούς που συνεργάστηκαν γι’ αυτό το σκοπό καθώς και όσους άνοιξαν τις υπηρεσίες τους και τους στήριξαν.

Παράλληλα, επειδή το σχολείο εκτός από το να παρέχει γνώσεις είναι και ένα κύτταρο πολιτισμού, σχεδίασαν διάφορες επισκέψεις και δράσεις ώστε οι Σλοβάκοι μαθητές να γνωρίσουν και να γίνουν πρεσβευτές της ελληνικής ζωής, της παράδοσης και του πολιτισμού στην πόλη τους.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν σε μαθήματα στο σχολείο, στη γιορτή για τα 100 χρόνια του Καρτάλειου, σε ημερήσια εκδρομή στη Σκιάθο με καράβι, σε απογευματινή επίσκεψη στη Πορταριά – Μακρινίτσα, σε ημερήσια εκδρομή στα Μετέωρα. Επισκέφθηκαν επίσης το λόφο της Γορίτσας, τη λαϊκή αγορά, το μουσείο Κίτσου Μακρή και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Τέλος, έκαναν το γύρο της πόλης με αυτοκίνητο, είδαν την Αργώ, το κάστρο του Βόλου, το Διμήνι, την αρχαία Δημητριάδα, στον Προφήτη Ηλία, το Σωρό, τις Αμφάνες και τα Πευκάκια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου