Μαθητές ζωγράφισαν την πόλη που ονειρεύονται

Τελευταία ενημέρωση: 2016-06-06, 08:35:42
Ενδεικτική ζωγραφιά της πόλης που ονειρεύονται οι μαθητές
Μαθητές ζωγράφισαν την πόλη που ονειρεύονται

Λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους, περισσότερους πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, πιο άνετα πεζοδρόμια, περισσότερο πράσινο, καλύτερες παιδικές χαρές, περισσότεροι χώροι για άθληση, λιγότερα σκουπίδια, καθαρότερες παραλίες…

Πρόκειται για μερικές από τις ιδέες από τις οποίες εμπνεύστηκαν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Αγ. Ιωσήφ» και «Άξιον Εστί», καθώς και του νηπιαγωγείου «Άξιον Εστί» για τις ζωγραφιές τους που έγιναν στο πλαίσιο των δράσεων που διοργάνωσε ο δήμος Βόλου για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια μέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον και μια αφορμή για ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δράση σε περιβαλλοντικά ζητήματα, που θα έπρεπε να μας απασχολούν καθημερινά, όπως θέματα διαχείρισης αστικών αποβλήτων, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, προστασίας των δασών, ρύπανσης της ατμόσφαιρας, κλιματικής αλλαγής κ.α. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Βόλου, μέσω των Τμημάτων Περιβάλλοντος, Τουρισμού και του Γραφείου Ε(θελω)ντή και σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς διαφόρων σχολείων του δήμου, οργάνωσε δραστηριότητες για τους μαθητές.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Βόλου, έχουν προγραμματιστεί δράσεις καθαρισμού σε χώρους περιμετρικά των σχολικών κτιρίων, με τη βοήθεια εθελοντών, ενημέρωση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων από στελέχη του δήμου και προβολή μίας ταινίας μικρού μήκους σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι, η οποία δημιουργήθηκε υπό την εποπτεία του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.).

Επίσης, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων «Αγ. Ιωσήφ» και «Άξιον Εστί», καθώς και του νηπιαγωγείου «Άξιον Εστί» ζωγράφισαν και παρουσίασαν τις σκέψεις τους για το πώς φαντάζονται το Βόλο ως την πόλη που θα ήθελαν να ζουν.

Ο Δήμος Βόλου ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους εθελοντές που συμμετέχουν στις δράσεις που οργανώθηκαν με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση όλων μας, ώστε να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής σήμερα, αλλά και στο μέλλον.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=