ΤΟΠΙΚΑ

Απώλειες ξανά και ξανά στον εμπορικό κόσμο

απώλειες-ξανά-και-ξανά-στον-εμπορικό-κ-837531

Απώλειες μέτρησε για ακόμη ένα μήνα η εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα το Μάιο εκτιμάται ότι ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρυσι κατά 20%. Ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνο Τσέλιο, οι καταναλωτές μπαίνουν στα καταστήματα, ζητούν να ενημερωθούν για τις τιμές των διαφόρων ειδών, αλλά δεν προβαίνουν παρά σε αγορές που αφήνουν λίγα χρήματα στα μαγαζιά, δεν ξοδεύουν.

«Η οικονομική κρίση συνεχίζεται για όγδοο χρόνο στον εμπορικό κόσμο. Η ένδυση και η υπόδηση πλήττεται πιο πολύ απ’ όλους. Οι επαγγελματίες δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τα οικονομικά τους» είπε ο ίδιος.

Τα πράγματα για τον εμπορικό κόσμο φαίνεται ότι χειροτερεύουν από μέρα σε μέρα. Ο κ. Τσέλιος λέει ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου έχουν χάσει τη ρύθμιση που έκαναν με τον ΟΑΕΕ για τις ασφαλιστικές εισφορές. Στην Εφορία προσπαθούν με νύχια και δόντια για να την κρατήσουν.

Οι επαγγελματίες αγωνιούν για την εφαρμογή της δυνατότητας επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων. «Θα είναι μία μεγάλη ανάσα για εμάς, αν όντως η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη γίνει και πράξη», είπε ο ίδιος.

Η εμπορική αγορά τρέχει, έκτος μήνας του 2016 και μέχρι σήμερα δεν έχει δει άσπρη μέρα. Μέτρησε απώλειες και στην κίνηση των γιορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα και στις ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι ο μοναδικός κλάδος που μέτρησε απώλειες εν μέσω Πάσχα. Είχε πέντε περισσότερα λουκέτα σε σχέση με τις εγγραφές. Ο εμπορικός κόσμος φωνάζει από την αρχή του χρόνου για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην αγορά.

«Παντού ακούς παράπονα, ότι δεν υπάρχει τζίρος. Οι υποχρεώσεις δεν βγαίνουν. Η ελληνική επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και πρόσθεσε: «εμείς το είχαμε επισημάνει με ανοιχτή επιστολή στους βουλευτές, ότι οι νέοι φόροι θα επηρέαζαν αρνητικά περαιτέρω τον ιδιωτικό τομέα. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε από κανέναν», συμπλήρωσε.

Ο κλάδος στρέφει τώρα το βλέμμα του στις εκπτώσεις του Ιούλη, μήπως οι καταναλωτές ενθαρρυνθούν και ξανοιχτούν σε αγορές στα καταστήματα της πόλης. Η αγορά αρχίζει να παίρνει και πάλι μπρος. Τουλάχιστον να βγαίνουν οι πάγιες υποχρεώσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου