ΤΟΠΙΚΑ

Αβάσιμες οι καταγγελίες για εξαφανίσεις ζώων, κακοποίηση

αβάσιμες-οι-καταγγελίες-για-εξαφανίσ-838199

Στο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική εξέταση για τα αδέσποτα

Στο αρχείο μπήκε η προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου το Μάιο του 2015 για τις καταγγελίες για εξαφάνιση αδέσποτων ζώων, κακομεταχείρισή τους και παραμέληση με αφορμή την επιχείρηση περισυλλογής που έστησε η δημοτική αρχή Βόλου τον Οκτώβριο του 2014.

Μετά την υπόθεση της αρχειοθέτηση της υποτιθέμενης ρύπανσης του Παγασητικού από βροθρολύματα, εξαιτίας βλάβης και διακοπής της λειτουργίας των συστημάτων της ΔΕΥΑΜΒ, άλλη μία έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Βόλου ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύπτει από τα στοιχεία ποινικό αδίκημα.

Η έρευνα του Πταισματοδίκη Βόλου, ο οποίος έλαβε καταθέσεις από τους φιλοζωικούς συλλόγους, κινητοποιούμενους πολίτες και κάθε αρμόδιο, τη δημοτική αρχή, ιδιώτη, κτηνιάτρους δεν βρήκε μεμπτό στοιχείο κατά της δημοτικής αρχής Βόλου παρά τον πόλεμο που είχαν ανοίξει φιλόζωοι με «συμμάχους» την Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά, επικεφαλής της οποίας είναι η Νατάσσα Οικονόμου και τους Δρόμους Συνεργασίας, με επικεφαλής τον Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκε όλος ο απαιτούμενος αριθμός αδέσποτων ζώων που καταγγέλθηκε ότι απομακρύνθηκαν από την πόλη και για ορισμένους κάποια από αυτά είχαν κιόλας εξαφανιστεί. Τότε είχαν γίνει αναφορές στην Εισαγγελία Βόλου από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, αλλά και από το Φιλοζωικό Σύλλογο «Κόσμος και Φύση» για βιαιοπραγίες κατά ζώων, κακοποίηση, πρόθεση για θανάτωση ζώων.

Η επιχείρηση περισυλλογής από το λιμάνι του Βόλου είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2014, με επεισόδια κατά ιδιώτη και στελεχών της δημοτικής αρχής από διαμαρτυρόμενους. Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που ακολούθησαν, αναστατώθηκαν από κόντρες και αντιπαραθέσεις σε εν εξελίξεις παρεμβάσεις φιλόζωων.

Τελικά ο Πταισματοδίκης διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε ούτε κακοποίηση, ούτε βιαιοπραγία, ούτε εξαφάνιση αδέσποτου ζώου αφού κτηνίατροι και κάθε αρμόδιος πιστοποίησαν τον εντοπισμό των σκύλων που… «εξαφανίστηκαν», αλλά και την καλή κατάσταση υγείας τους.

Ως εκ τούτου και οι αναφορές για αυτόκλητους μπόγιες που υποτίθεται ότι έπαιρναν το νόμο στα χέρια τους, οι οποίες είχαν προκαλέσει ανησυχίες στη δημοτική αρχή, που τότε είχε σπεύσει να αποποιηθεί κάθε ανάμειξης, αποδείχτηκαν με σειρά τους κι εκείνες αβάσιμες.

Επικαιροποιήθηκαν τα στοιχεία για την έρευνα για την ΕΡΓΗΛ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου στον Πταισματοδίκη μετά την μήνυση κατά έξι στελεχών της ΕΡΓΗΛ και κατά παντός υπαιτίου για απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση για το έργο της ύδρευσης από τον αιρετό δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο.

Στην έρευνα προστέθηκαν όλα τα καινούργια στοιχεία που ήρθαν σε γνώση της Εισαγγελίας Βόλου μέχρι και τον Απρίλιο του 2016. Προκαταρκτική εξέταση όπως είναι γνωστό έχει ανατεθεί και για την πρόσφατη αναφορά από τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Αποστόλη Γαλάτη κατά παντός υπευθύνου, πολιτικών ή υπηρεσιακών παραγόντων για τις εργασίες που ενώ συμπεριλαμβάνονται στις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείες ωστόσο αυτές δεν εκτελέστηκαν, η οποία ενδέχεται να συσχετιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΜΒ με αγωγή της ζητά από την εταιρεία συνολικό ποσό 9,5 εκατ. ευρώ για εργασίες που δεν εκτέλεσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου