Να, η ΑΛΛΗ τρομοκρατία…

Τελευταία ενημέρωση: 2010-05-01, 00:00:00
   Η κρίση εξωθεί εξαθλιωμένους στο έγκλημα
 
   ΣΚΕΠΤΙΚΟΤΕΡΟΣ -με ευήκοον ους, όπως θα λεγαν οι παλιοί φιλόλογοι- συλλέγω πλέον τις περιγραφές μικρών ή μεγάλων θυμάτων διαρρήξεων και κλοπών. Και καταλήγω σε όποιο συμπέρασμα, και άλλοτε προοιωνιζόταν: Η ανέχεια δε νικιέται.
 
  ΜΟΛΙΣ προχθές, σε ομήγυρη γνωστών μου, ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης, οι διαρρήξεις και κλοπές. Παντού και σε οποιαδήποτε ώρα. Ιδιαίτερα οι νύχτες για πολλούς είναι εφιαλτικές. Οι επαγγελματίες του είδους ασφάλειας των σπιτιών, μάλλον ευημερούν τον τελευταίο καιρό.
 
  ΔΙΠΛΑ μας και μακριά μας, συμβαίνουν όσα προϋπολογίσαμε στη διαχείριση της εξαθλίωσης. Σε τούτη που μας έφεραν ιδιοτελείς εθνοπατέρες μας. Καιροσκόποι και ατιμώρητοι -δυστυχώς.
 
  ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ, συνάμα, για τις θέσεις του ανθρώπου της διπλανής πόρτας.
 
-ΘΑ λουφάξω σαν ακούσω κραυγές για βοήθεια από δίπλα(!)
 
ΟΜΟΛΟΓΕΙ ότι το τομαράκι του, προέχει. Καρφί δεν του καίγεται για τον προηγούμενό του, αφού ο επόμενος, θα ναι κι ο ίδιος.
                                                                          ***
 
  Η… ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ που μου υπόσχεται το ΔΝΤ, παρά τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις, είναι η αφετηρία της κατατρομοκράτησής μου. Οσο κι αν θέλησε ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν να με καθησυχάσει, ματαιοπόνησε.
 
ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιώ το Ταμείο του. Απαντώ, πως και φυσικά δεν σκέφτομαι τόσο επιπόλαια. Αντιδρώ χειρότερα. Αισθάνομαι ότι τρομοκρατούμαι…
 
 
  ΠΡΟΣΦΑΤΑ σημείωνα, ότι οι χορτάτοι, δεν θα γλυτώσουν απ΄ ό,τι φοβούνται. Δηλαδή από τους καταπιεσμένους στην ανέχεια. Μόνον εφόσον συμπεριφερθούν με φρόνηση, μπορούν να αποτρέψουν την σφοδρή καταιγίδα που επέρχεται.
 
  ΚΑΙ  τώρα στο προκείμενο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πρέπει να δικαιολογήσει τον τίτλο του. Καλά είναι τα εγκώμια που δέχθηκε από τον Πρωθυπουργό, αν κι εκείνος όφειλε να υπομνήσει και την περιρρέουσα τρομοκρατία.
 
  Η ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ασφάλειας του πολίτη, πρέπει να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων.
 
  ΠΡΕΠΕΙ να έχει ως πρωτεύοντα στόχο, την επαναφορά αστυνομικών-προσωπικών φρουρών ορισμένων φιόγκων, από τα καθήκοντα Φιλιππινέζας στη διασφάλιση του πολίτη.
 
  ΟΙ παραβάτες, δικαιολογημένοι ή μη, γνωρίζουν κάλλιστα, ότι μπορούν να δράσουν χωρίς να συλληφθούν ή συμπτωματικά να εντοπιστούν.
 
 ΟΤΑΝ, όμως γνωρίζουν, ότι οι πιθανότητες να διαφύγουν είναι ελάχιστες, ασφαλώς και με πολύ περίσκεψη θα αποτολμήσουν την αξιόποινη παράβαση.
 
  ΠΟΛΥ θα προβληματιστούν, αν τολμήσουν να εισβάλουν νύχτα στην ανυποψίαστη οικογένεια, για να τρομοκρατήσουν γονείς και παιδιά. Οσα από αυτά υπήρξαν θύματά τους, αιχμαλώτισαν, πλέον, τη ζωή τους μέσα σε ένα διαρκή εφιάλτη. Αν τελικά, επιβίωσαν και από τις ανθρωποκτόνες αντιδράσεις των εισβολέων.
 
   ΕΙΠΑΜΕ, θεριό ανήμερο γίνεται ο πεινασμένος, ο απειλούμενος με αφανισμό. Γι΄ αυτό αποφασίζει ν΄ αφανίσει.
 
  ΚΙ ΑΥΤΗ είναι μια μορφή τρομοκρατίας. Η οποία συσσωρευμένη αποκαθηλώνει λίγο το λίγο τα πρωθυπουργικά εύσημα στο πέτο του υπουργού.
 
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ τελικά, είναι ανυπεράσπιστη. Τα υπουργεία διαχειρίζονται μόνο την αξία του ευρώ.
 
ΟΧΙ και την αξία του ανθρώπου!
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=