ΤΟΠΙΚΑ

Ποινική δίωξη για το έλλειμμα στο Κοιμητήριο

ποινική-δίωξη-για-το-έλλειμμα-στο-κοιμ-851206

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση ποσού στην υπηρεσία άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου κατά του πρώην Προέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Βόλου και Νέας Ιωνίας κ. Θανάση Κουντουρά και ήδη διαβίβασε χθες νωρίς το πρωί το φάκελο της πολυσυζητημένης στην τοπική κοινωνία υπόθεσης στον ανακριτή.
Η ποινική δίωξη αφορά στην υπόθεση για το ταμειακό έλλειμμα των 170.000 ευρώ, που διαπιστώθηκε από ορκωτούς λογιστές ότι υπήρξε κατά το διάστημα της θητείας του κ. Κουντουρά στην Προεδρία του Συνδέσμου. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε είναι σε βαθμό κακουργήματος, καθώς το οικονομικό αντικείμενο υπερβαίνει τις 73.000 ευρώ.
Νομικοί εκτιμούσαν χθες ότι ο ανακριτής μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχει καλέσει σε απολογία τον κ. Κουντουρά και ανάλογα με τα στοιχεία που προκύψουν από την κύρια ανακριτική διαδικασία θα αποφασιστεί αν θα αποδοθούν κατηγορίες κατά του πρώην Προέδρου του Συνδέσμου ή αν αυτές θα επεκταθούν και σε άλλα πρόσωπα. Αν υπάρξει απόδοση κατηγοριών από τον ανακριτή, οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε τακτική δικάσιμο, εκτός και αν ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία βάσει βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου. Εξυπακούεται ότι αν τα στοιχεία δεν είναι επαρκή, ο φάκελος της υπόθεσης θα μπει στο αρχείο, καθώς τόσο ο κ. Κουντουράς, όσο και μέλη της πρώην Διοίκησης, όπως οι κ.κ. Καφρίτσας και Λημνιός, έχουν κατ΄ επανάληψη υπογραμμίσει ότι το έλλειμμα είναι λογιστικό και όχι ταμειακό και ότι υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που στοιχειοθετούν την αθωότητά του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου