ΤΟΠΙΚΑ

«Ο τουρισμός θα αντέξει την κρίση…»

ο-τουρισμός-θα-αντέξει-την-κρίση-851206

Σε «χαμηλή πτήση» οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι στους τουριστικούς προορισμούς των Βορείων Σποράδων αλλά και στη χερσαία Μαγνησία. Ψυχραιμία συνιστά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κώστας Λεβέντης, που κάνοντας μία πρώτη εκτίμηση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εμμέσως πλην σαφώς προέβλεψε μείωση μεν της τουριστικής κίνησης, όχι όμως σε επίπεδα που να δικαιολογούν το κλίμα πανικού που διαχέεται μέσω δήθεν πληροφοριών.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου οι ξενοδόχοι της περιοχής να « προσαρμοστούν» στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση και οι νέες περικοπές που έρχονται στις αμοιβές του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
«Πρέπει οι συνάδελφοί μας όλοι να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση που δημιουργείται και να προσαρμόσουν τις τιμές ανάλογα, ώστε να με ένα λογικό τιμολόγιο να μπορούν να κάνουν διακοπές οικογένειες δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, που πλέον καλούνται να συνεχίσουν με λιγότερες αποδοχές. Εάν δεν υπάρξει μία τέτοια συνεργασία και συμφωνία μεταξύ όλων των πλευρών, τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.
Ανάσα αναμένεται να δώσουν στην τουριστική αγορά του Βόλου και ολόκληρης της Μαγνησίας οι αφίξεις που αναμένονται από το εξωτερικό μετά τις νέες αεροπορικές συνδέσεις που ανακοινώθηκαν για τις πτήσεις τσάρτερ που θα γίνονται στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.
Οι ξενοδόχοι μάλιστα εκτιμούν ότι εάν παραμείνουμε σε αριθμό αφίξεων στα επίπεδα του 2009, θα είναι ένα ικανοποιητικό στοιχείο το οποίο δεν μπορεί να παραβλεφθεί καθώς το κλίμα γενικότερα δεν είναι ευνοϊκό.

«Κρατάμε… ακόμη…»
Η κάμψη που σημειώθηκε το 2009 σε διανυκτερεύσεις και αφίξεις υπολογίζεται γύρω στο 25% σε σχέση με το 2008. «Εάν μπορέσουμε και συγκρατήσουμε την μείωση σε αυτό το επίπεδο θα είναι επιτυχία» σημειώνει ο κ. Λεβέντης, αναγνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει ούτε η ψυχολογική διάθεση στους εκδρομείς ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία για να προβούν σε προγραμματισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Η παρότρυνση πάντως προς τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας να προχωρήσουν σε ελκυστικά πακέτα προσφορών, προκειμένου να διατηρήσουν τους τζίρους τους, έστω και μειωμένους, εκτιμάται ότι θα πιάσει τόπο.
Το άλλο μεγάλο στοίχημα έχει να κάνει με τον χρόνο παραμονής στις διακοπές.
«Πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα- δυνατά να αυξήσουμε το χρόνο των διακοπών. Πέρυσι από πέντε ημέρες οι περισσότεροι ειδικά οι γηγενείς είχαν μειώσει την παραμονή τους σε τρεις μέρες. Πρέπει να επανέλθουμε στο πενταήμερο για να υπάρξει μία ουσιαστική ανάκαμψη στον κλάδο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου