ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια συνάντηση ΑΧΕΠΑΝΣ στο Βόλο

πανελλήνια-συνάντηση-αχεπανσ-στο-βόλ-839817

Για πρώτη φορά στη Μαγνησία, με τη συμμετοχή 150 συνέδρων

Ιδιαίτερα σημαντική είναι για την περιοχή μας η διοργάνωση του 17ου ετήσιου τακτικού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο στις 10, 11, 12 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 150 περίπου μελών της οργάνωσης ΑΗΕΠΑ, από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το τριήμερο συνέδριο θα «φιλοξενηθεί» στο Domotel Xenia του Βόλου και διοργανώνεται από το τοπικό τμήμα ΑHΕΠΑ HJ 13 Αργοναύτες, σε συνεργασία με την AHEPA, Περιφέρεια 25, που εκπροσωπεί όλα τα τμήματα ανά την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του εν λόγω πανελλήνιου συνεδρίου, προγραμματίζεται ομιλία την Κυριακή 12 Ιουνίου, στις 10.30 πμ στη Ξενία, με ομιλητή τον Ι. Μάζη, καθηγητή στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα μαθήματα Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα «Γεωστρατηγικές πολιτικές στη Μέση Ανατολή και Ελλάδα».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δικηγόρος Διονύσης Μπάστας, πρόεδρος του τοπικού τμήματος ΑΧΕΠΑ HJ 13 Αργοναύτες, υπογράμμισε ότι στις εργασίες του συνεδρίου θα παραστεί η ηγεσία της ΑHΕΠΑ Ελλάδος, ο ύπατος κυβερνήτης της ΑHΕΠΑ Ευρώπης και μέλη από όλη τη χώρα. Δίνοντας το στίγμα της AHEPA, της μεγαλύτερης και αρχαιότερης οργάνωσης, που αναπτύσσει πολύ σημαντικό έργο σε διεθνές επίπεδο, ο κ. Μπάστας τόνισε ότι σημαντικός πυλώνας δράσης είναι η διάδοση των αρχών και αξιών του Ελληνισμού, η φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός, για την ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, η συγκέντρωση χρημάτων για την εξάλειψη ανίατων ασθενειών και πολλές αγαθοεργίες, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Εργο ζωής είναι για τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης η αναστήλωση του ιερού ναού Αγίου Νικολάου, στην περιοχή όπου βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι της Νέας Υόρκης, ενώ υπενθυμίζεται ότι έργο της AHEPA είναι το ομώνυμο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Υπηρετούμε πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά στην εποχή μας, καθώς κάθε χρόνο οργανώνουμε ανταλλαγές και επισκέψεις Ελληνοαμερικάνων μαθητών και φοιτητών, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα για να γνωρίσουν την πατρίδα των γονέων τους, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται αμέτρητες δωρεές και αγαθοεργίες, προς όφελος χιλιάδων ανθρώπων» τόνισε ο κ. Μπάστας.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 19.30 θα αφιχθούν οι σύνεδροι στο Ξενία και στις 20.15 θα πραγματοποιηθεί η 9η συνεδρίαση του Δ.Σ. Περιφέρειας 25.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 8 π.μ. θα ξεκινήσει η προσέλευση των συμμετεχόντων στο συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα. Στη διάρκεια των εργασιών του επόμενου Σαββάτου προγραμματίζονται ορκωμοσία νέων μελών, διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, προτάσεις για πρότζεκτ και διάφορα διαδικαστικά θέματα. Οι εργασίες της δεύτερης μέρας του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν στις 9 το βράδυ με γεύμα που θα παρατεθεί στο Valis Resort στην Αγριά.

Την Κυριακή 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μελών, θα ακολουθήσει η ομιλία του κ. Μάζη και το συνέδριο ολοκληρώνεται στις 12.30 το μεσημέρι.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου