ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

αυλαία-για-τους-υποψηφίους-των-γελ-839821

Στις 16 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα – Εως 6 Ιουνίου συνεχίζουν τη δοκιμασία οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Χωρίς προβλήματα έκλεισε χθες η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων στα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας.

Με το νέο σύστημα εξετάστηκαν στο μάθημα της Βιολογίας 145 υποψήφιοι (22 απουσίες), ενώ με το παλιό εξετάστηκαν στα μαθήματα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Αρχών οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων και Χημείας – Βιοχημείας 66 υποψήφιοι από το σύνολο των 73 (επτά απουσίες).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα θέματα της Βιολογίας δεν εμφανίζουν ιδιαίτερη δυσκολία και ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε εύκολα να εξασφαλίσει υψηλή βαθμολογία.

Η δοκιμασία συνεχίζεται έως τις 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ημερήσιων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα έχει ως εξής:

  • Σήμερα, 2/6: Ψηφιακά Συστήματα, Μηχανές Πλοίου ΙΙ
  • Αύριο, 3/6: Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Μεταφορά Φορτίων 4/6: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Στοιχεία Μηχανών, Δίκτυα Υπολογιστών, Ηλεκτροτεχνία
  • 6/6: Ηλεκτρικές Μηχανές, Καλλιέργεια Ανθοκομικών Φυτών

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’) και μαθημάτων ειδικότητας ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’) με το παλαιό σύστημα έχει ως εξής:

  • Σήμερα, 2/6: Συστήματα Ψηφιακών Ηλεκτρονικών, Μηχανές Πλοίου Ι, Στοιχεία Ανατομίας – Φυσιολογίας ΙΙ, Γραφιστικές Εφαρμογές, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διαμόρφωση Τοπίου Αύριο,
  • 3/6: Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Μεταφορά Φορτίων, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Εγκαταστάσεις Ψύξης, Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες
  • 4/6: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Στοιχεία Μηχανών, Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ, Ηλεκτροτεχνία ΙΙ, Αγωγή Προσχολικής Ηλικίας
  • 6/6: Ηλεκτρικές μηχανές, Ανθοκηπευτικές Καλλιέργειες, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ, Εγκαταστάσεις Κλιματισμού, Τεχνολογία Εκτυπώσεων.

Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα γίνουν από 16 έως 27 Ιουνίου. Το πρόγραμμα αρχίζει με την εξέταση των Ιταλικών (16 Ιουνίου). Ακολουθούν τα Ισπανικά (17 Ιουνίου) και τα Αγγλικά (18 Ιουνίου). Στη συνέχεια, εξετάζονται το Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο (21 και 22 Ιουνίου, αντίστοιχα), η Αρμονία (23 Ιουνίου), ο Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (24 Ιουνίου), τα Γαλλικά (25 Ιουνίου) και τα Γερμανικά (27 Ιουνίου). Η διεξαγωγή της Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), θα διεξαχθούν από τις 15 έως και τις 29 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις για όσους αποδεδειγμένα δεν μπόρεσαν να δώσουν τα μαθήματα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες θα γίνουν από 8 έως 17 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ τόσο με το νέο όσο και με το παλιό σύστημα, από 21 έως 30 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα και από 23 έως 30 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το παλιό σύστημα.

Κλιμάκιο στη Ν. Αγχίαλο

Στο μεταξύ, κλιμάκιο της επιτροπής εξετάσεων βρέθηκε χθες στο εξεταστικό κέντρο που λειτουργεί στο Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου, προκειμένου να διαπιστωθεί τι πήγε στραβά και οι 12 υποψήφιοι του μαθήματος Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, δεν παρέλαβαν στις 25 Μαΐου τη διευκρίνιση που είχε δοθεί από την κεντρική επιτροπή εξετάσεων. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συγκυρία τεχνικών λαθών, ωστόσο το πόρισμα θα βγει με την ολοκλήρωση της διπλής προκαταρκτικής που έχει διαταχθεί τόσο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όσο και από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου