ΤΟΠΙΚΑ

Συντετριμμένοι στο τελευταίο αντίο στον 52χρονο Αντ. Δάρα

συντετριμμένοι-στο-τελευταίο-αντίο-σ-840065

Βυθισμένες στο πένθος οι Ενοπλες Δυνάμεις για τον άτυχο Βολιώτη, Διευθυντή του Γραφείου Αεροπορίας Στρατού

Θρήνος στις Ενοπλες Δυνάμεις. Σύσσωμη η ηγεσία του ΓΕΣ απέδωσε τις ύψιστες στρατιωτικές τιμές στον Αντώνη Δάρα, ο οποίος κηδεύτηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Η εντελώς απροσδόκητη, απρόσμενη, αιφνίδια απώλεια του άτυχου 52χρονου άφησε πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό… Ο Αντώνης Δάρας έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα από έμφραγμα βυθίζοντας στο πένθος τόσο την οικογένειά του όσο και την Αεροπορία ολόκληρη.

Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθηκαν για να αποχαιρετήσουν τον άτυχο 52χρονο ο αρχηγός ΓΕΣ – αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος, ο Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ – αντιστράτηγος Δημήτρης Θωμαΐδης, ο Β’ υπαρχηγός ΓΕΣ – αντιστράτηγος Αλέξανδρος Οικονόμου, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού – αντιστράτηγος Ιωάννης Μαυράκης, ο Διοικητής της Α’ Στρατιάς – αντιστράτηγος Ηλίας Λεονταρής, ο επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ – αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκατζογιάννης, εκπρόσωποι από το Αμερικανικό Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας. Επίσης, όλοι οι εκπρόσωποι των Ενοπλων Δυνάμεων στη Μαγνησία και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η σορός του ήταν τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη, ενώ πένθιμο εμβατήριο παιάνιζε η μπάντα της Αεροπορίας Στρατού.

Τραγικές φιγούρες ανάμεσα στο πλήθος κόσμου η οικογένεια του 52χρονου, τα τρία του παιδιά και η σύζυγός του, που ήταν απαρηγόρητη για τον απροσδόκητο χαμό.

Συμφοιτητής από τη Σχολή Ευελπίδων του άτυχου Αντώνη Δάρα, αλλά και εκπρόσωπος της Λέσχης Αεροπορίας στον επικήδειο λόγο δεν είχαν λόγια για να εκφράσουν την προσωπικότητα του εκλιπόντος, να συλλυπηθούν την οικογένειά του.

Ολοι εξήραν την ακεραιότητα της προσωπικότητάς του, το ήθος του, το χαρακτήρα του. Ολοι είχαν να εξυμνήσουν τη συμπεριφορά του ως φίλου, ως συναδέλφου, ως οικογενειάρχη. Ηταν άριστος σε όλα τα σχολεία, επιστήθιος φίλος, άψογος συνάδελφος. Ευχήθηκαν η οικογένειά του να βρει το κουράγιο και την υπομονή που χρειάζονται ετούτες οι δύσκολες στιγμές.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από συναδέλφους, φίλους, συγγενείς του εκλιπόντος που δεν μπορούσαν να πιστέψουν στον απροσδόκητο χαμό.

Αpache τον χαιρέτισαν από ψηλά…

Ελικόπτερα τύπου Apache πέταξαν πάνω από το προαύλιο του Ιερού Ναού, ενώ η σορός έπαιρνε το δρόμο για την τελευταία κατοικία. Εξω από τον Ιερό Ναό υπήρχε σειρά στεφάνων από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το ΓΕΕθΑ, το ΓΕΣ, την Γενική Επιθεώρηση Στρατού, Διοικητές Ενόπλων Δυνάμεων, τις Ενώσεις Απόστρατων Αξιωματικών, το Αρσάκειο Τοσιτσείο Λύκειο Εκάλης.

Επίσης, το πορτραίτο του άτυχου Αντώνη Δάρα που υπέγραφαν συνάδελφοί του. Το πορτραίτο έφερε τον τίτλο «Μία φορά Apache για πάντα Apache». Συγκίνηση και στη Φλόγα για την απώλεια του 52. Εξω από το Ναό είχε στηθεί σταντ του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», καθώς όπως είπε η κ. Ντίνα Τριανταφύλλου επιθυμία της οικογένειας αλλά και του Στρατού ήταν η κατάθεση χρημάτων στο Σύλλογο αντί στεφάνων.

Ο Αντώνης Δάρας

Ο εκλιπών ήταν απόφοιτος της Τάξεως του 1985 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Καταγόταν από τις Σέρρες και με την οικογένειά του ζούσαν στο Βόλο. Λόγω της Υπηρεσίας μετακινούταν τακτικά στην Αθήνα.

Ηταν και από τους πρώτους που στάλθηκαν στις ΗΠΑ, προκειμένου να εκπαιδευτούν εκεί στα επιθετικά ελικόπτερα AH-64A+ Apache, που στα μέσα της δεκαετίας του ’90 είχαν ενταχθεί για πρώτη φορά στο οπλοστάσιο της Αεροπορίας Στρατού. Είχε διατελέσει επιτελάρχης Ειδικών Δυνάμεων στο Βέλγιο και αντισυνταγματάρχης στο Στεφανοβίκικειο.

Ηταν άριστος σε όλα τα σχολεία του στρατού πέρασε. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Στο ενεργητικό του μετρούσε 1.718 ώρες πτήσεις με ελικόπτερα από τις οποίες οι 62 ώρες με ελικόπτερο NH 932 me Huey και 724 με Apache.

Το ΓΕΣ απέδωσε τα μετάλλιά του στην οικογένειά του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου