ΤΟΠΙΚΑ

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Ηρωες οι άνδρες του Λιμενικού

μητροπολίτης-δημητριάδος-ηρωες-οι-άν-840451

Σώζουν καθημερινά γυναικόπαιδα μέσα από τις μισοβυθισμένες λέμβους

Οι εικόνες θρήνου στις παραλίες των νησιών μας, μπορούν να αντιμετωπιστούν στη συνείδησή μας, μόνο με τις εικόνες των ηρώων του Λιμενικού Σώματος, που σώζουν γυναικόπαιδα μέσα από τις μισοβυθισμένες λέμβους, τόνισε προχθές στον χαιρετισμό του στις εκδηλώσεις για την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, βραβεύοντας το Λιμενικό Σώμα για τους ήρωές του με Χρυσό Σταυρό που έδωσε στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτη Ράπτη.

«Εκ μέρους του πληρώματος της εκκλησίας και ευρύτερα των πολιτών της Μαγνησίας επιθυμούμε να σας δηλώσουμε ότι έχουμε μείνει συγκλονισμένοι από τις ηρωικές, υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση χιλιάδων προσφύγων, που αναζητώντας μια νέα πατρίδα, και την ασφάλεια των παιδιών τους, βρίσκονται στη θάλασσα με κίνδυνο να χάσουν την ίδια τους τη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αισθανόμαστε όλοι οι Μαγνησιώτες και εγώ προσωπικά περήφανοι, συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι σε όλους αυτούς τους ήρωες θα ήθελε να σφίξει το χέρι, να τους συγχαρεί και να εκφράσει ένα μεγάλο ειλικρινές ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο» για τη Μητρόπολη Δημητριάδος δεν είναι μόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, αλλά και η έκφραση ενός τεράστιου προβληματισμού για το τι συμβαίνει στις ημέρες μας στη Μεσόγειο Θάλασσα.

«Σήμερα είναι κοντά μας οι άνθρωποι που σώζουν ζωές στο Αιγαίο, που αντιστέκονται στο ωχαδερφισμό με υψηλή αίσθηση καθήκοντος κάτω από αντίξοες συνθήκες με οδηγό το θάρρος, τη θέλησή τους και την παρουσία της Παναγιάς», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι την έναρξη των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας κήρυξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος εξήρε το έργο της Τοπικής Εκκλησίας και στην παραγωγή Πολιτισμού, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Μητροπολίτη, αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο και πολύμοχθο έργο του.

ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Κολυμβητική δεξαμενή στην παραλία

Ημερίδα με θέμα «Κολυμβητική δεξαμενή στην παραλία» διοργανώνει την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016, στις 10.30 το πρωί στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο του δήμου Βόλου και στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο «Ιάσων Ζηργάνος» το Αθλητικό – Ναυταθλητικό Σωματείο «Ο.Φ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ», το οποίο συμμετέχει στις εκδηλώσεις «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο 2016».

Στην ημερίδα θα μιλήσει η ψυχολόγος Ναταλία Βαλαμουτοπούλου για τα οφέλη του αθλητισμού στην ψυχική μας υγεία. Η εκπαιδεύτρια του τοπικού τμήματος Βόλου του Ερυθρού Σταυρού Κυριακή Σαμίου – Χαρμάνη και ο εκπαιδευτής του Ε.Κ.Α.Β. Βόλου Πέτρος Πετρούλιας θα ενημερώσουν για την πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων.

Το Αθλητικό – Ναυταθλητικό Σωματείο ενημερώνει ότι όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τα στιλ κολύμβησης μπορούν να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση μέσα στο νερό, που θα γίνει υπό την καθοδήγηση του προπονητή Σταύρου Ιωαννίδη και την βοήθεια των αθλητών του συλλόγου.

Για την συμμετοχή είναι απαραίτητη υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο τηλέφωνο 6946201208.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου