ΤΟΠΙΚΑ

«Σκαρφαλώνει» ο αριθμός των κρίσεων άγχους στα εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας

σκαρφαλώνει-ο-αριθμός-των-κρίσεων-ά-841051

Το όγδοο περιστατικό σημειώθηκε χθες με μαθητή να μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Νέο περιστατικό κρίσης άγχους υποψηφίου, σημειώθηκε χθες σε εξεταστικό κέντρο της Μαγνησίας. Μαθητής αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Κρίση άγχους διέγνωσαν οι θεράποντες γιατροί, που δέχονται το ένα πίσω από το άλλο περιστατικά υποψηφίων του νομού, που καταβάλλονται από το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το χθεσινό ήταν το όγδοο περιστατικό που σημειώθηκε στη Μαγνησία. Ο αριθμός των κρίσεων άγχους αυξάνεται. Πέρυσι, είχαν καταγραφεί 11 περιστατικά.

Χθες, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ τόσο με το παλιό όσο και με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) με το παλιό σύστημα, εξετάστηκαν στα μαθήματα των Λατινικών και της Χημείας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα θέματα στα Λατινικά, τόσο τα γραμματικά, όσο και τα συντακτικά είναι βατά και καλύπτουν την έκταση όλης της ύλης.

Στη Χημεία χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας. Καλύπτουν όλο το φάσμα της νέας ύλης και δεν είναι μεγάλης έκτασης.

Ωστόσο από τους υποψηφίους της Μαγνησίας, ζητήθηκαν συνολικά 8 διευκρινίσεις επί των εξεταζόμενων θεμάτων. Τελικώς από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, παρασχέθηκε μία διευκρίνιση.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το νέο σύστημα ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου με το μάθημα Βιολογία Γενικής Παιδείας.

Οι υποψήφιοι ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ και ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) με το παλαιό σύστημα θα εξεταστούν την ίδια μέρα στα μαθήματα Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής, Αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων τεχνολογικής και Χημεία – Βιοχημεία τεχνολογικής

Οι υποψήφιοι των ημερήσιων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα σήμερα, Τρίτη 31/5 θα εξεταστούν στα μαθήματα Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ, Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών και οι υποψήφιοι των ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’) και μαθημάτων ειδικότητας ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’) με το παλαιό σύστημα στα μαθήματα Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Μηχανές εσωτερικής καύσης ΙΙ, Αρχές επεξεργασίας τροφίμων, Φυτική παραγωγή, Στοιχεία Αιματολογίας- Αιμοδοσίας.

Σε εξέλιξη η διπλή προκαταρκτική

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η διπλή προκαταρκτική εξέταση για τη διευκρίνιση που δεν πήραν στα χέρια τους 12 υποψήφιοι του ΓΕΛ Αγχιάλου, όταν την περασμένη εξετάζονταν στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Προκαταρκτική διατάχθηκε τόσο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όσο και από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, απ’ όπου πάντως υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν θα αδικηθούν.

Με αφορμή πάντως το περιστατικό στο εξεταστικό κέντρο του ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, κατέθεσε πρόταση προς την κεντρική επιτροπή εξετάσεων να υπάρχει αριθμός ταυτοποίησης κάθε διευκρίνισης, προκειμένου να αποφεύγονται λάθη. «Ο,τι αποστέλλεται από την επιτροπή ονομάζεται διευκρίνιση και υπάρχει κίνδυνος λάθους. Αν τα έγγραφα είναι ταυτοποιημένα, ο κίνδυνος αυτός εξαλείφεται», σχολίασε ο κ. Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου