ΤΟΠΙΚΑ

Τριμερής στο υπουργείο Εργασίας για τη ΔΕΥΑΜΒ

τριμερής-στο-υπουργείο-εργασίας-για-τ-841059

Την Πέμπτη, για την απόλυση του Δημ. Κουτσιφέλη

Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιουνίου για το θέμα της απόλυσης από τη ΔΕΥΑΜΒ, του πρώην διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της επιχείρησης, Δημήτρη Κουτσιφέλη, ο οποίος κατηγορείται για μια σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων που αφορούν στο χειρισμό της υπόθεσης της ΕΡΓΗΛ.

Η συνάντηση θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ του Γ.Γ. του υπουργείου, της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ και του ίδιου του κ. Κουτσιφέλη, που ήταν εκείνος που προσέφυγε στο υπουργείο, πριν καν εκδοθεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου για την απόλυσή του.

Οπως είχε δηλώσει τότε ο κ. Κουτσιφέλης, «ο Συνδικαλιστικός Νόμος προστατεύει τους συνδικαλιστές. Οταν με παραπέμπουν στο πειθαρχικό για αδικήματα τα οποία επισύρουν την ποινή της καταγγελίας της σύμβασής μου, όφειλαν να πάρουν άδεια από την Επιτροπή του άρθρου 15. Ούτε αυτό δεν έκαναν. Εχω προσφύγει στο υπουργείο Εργασίας και αναμένεται παραγγελία για τριμερή συνάντηση. Δεν υπάρχει περίπτωση η νομιμότητα να μην επικρατήσει στη ΔΕΥΑΜΒ». Η συνάντηση ορίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη και σε αυτή θα παραστεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αποστόλης Γαλάτης, ο οποίος πάντως αναμένεται να ζητήσει αναβολή και νέο ραντεβού προκειμένου να μπορεί να παραστεί στην τριμερή ο δικηγόρος της επιχείρησης, Αντώνης Ξηρός. Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα της παραπομπής του στο πειθαρχικό, ο κ. Κουτσιφέλης, έχει υποβάλλει και μήνυση εις βάρος του κ. Γαλάτη για ψευδή βεβαίωση.

Πάντως, όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε την απόλυση Κουτσιφέλη από τη ΔΕΥΑΜΒ. Κρίθηκε ένοχος για μια σειρά αδικημάτων ως διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ, που χειρίστηκε την εργολαβία της ΕΡΓΗΛ για το έργο της επέκτασης και αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο. Η απόλυση Κουτσιφέλη αποφασίστηκε για τις κατηγορίες της κατ’ εξακολούθηση αδιαφορίας, αμέλειας, ατελούς ή πλημμελούς εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και για παράλειψη άσκησης επιβεβλημένου υπηρεσιακού ελέγχου και κατ’ εξακολούθηση απόκρυψη ή συγκάλυψη φθοράς ή ζημιάς σε έργα της επιχείρησης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου