ΤΟΠΙΚΑ

Χαμένα τα Τρίκαλα και το μπάσκετ

χαμένα-τα-τρίκαλα-και-το-μπάσκετ-851206

Τα Τρίκαλα υποβιβάστηκαν στην Α2 μετά την ήττα με 96-76 από το Περιστέρι, αλλά μεγάλο χαμένο από τα γεγονότα της 26ης αγωνιστικής της Α1 ήταν το ελληνικό μπάσκετ. Στην προθέρμανση του αγώνα ΑΕΚ-Ηλυσιακός ένα κάρφωμα του Τουντζιαράκη έσπασε το ταμπλό και ο αγώνας άρχισε με καθυστέρηση μίας ώρας. Οι άμεσα ενδιαφερόμενες ομάδες στη μάχη του υποβιβασμού απαίτησαν να μην αρχίσουν τα δεύτερα ημίχρονα στα ματς Πανιώνιος-Καβάλα και Περιστέρι-Τρίκαλα για λόγους ισονομίας.
Αποφασίστηκε η καθυστέρηση της έναρξης του β’ ημιχρόνου σε Περιστέρι και Νέα Σμύρνη (!), έτσι ώστε το δεύτερο 20λεπτο να ξεκινήσει την ίδια ώρα με το ΑΕΚ – Ηλυσιακός! Ετσι κι έγινε…
Οι τέσσερις ομάδες έκαναν προθέρμανση επί μια ώρα, περίμεναν υπομονετικά να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο στο Ελληνικό και τελικά τα δεύτερα ημίχρονα ξεκίνησαν ταυτόχρονα…
Ο Πανιώνιος επικράτησε 69-67 της Καβάλας και εξασφάλισε την όγδοη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, υπερτερώντας στην ισοβαθμία του Περιστερίου. Η ΑΕΚ επιβλήθηκε 64-63 του Ηλυσιακού και σώθηκε, όπως και η ομάδα των Ιλισίων καθώς υπερτερούσε στην ισοβαθμία των Τρικάλων, που ακολουθούν τον ΓΣ Ολύμπια Λάρισας στην Α2. Οριστικά πέμπτος ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη με 93-65 επί του ΓΣ Ολύμπια. Νίκη γοήτρου πετυχε το Μαρούσι επί του Άρη στο «Αλεξάνδρειο» με 84-76, ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε ρεκόρ με 25 νίκες σε 26 αγωνιστικές με το 80-60 επί του Κολοσσού στη Ρόδο.
Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου προέκυψαν τα τέσσερα ζευγάρια του πρώτου γύρου των πλέι οφ, που αρχίζει το σαββατοκύριακο και κρίνεται στις δύο νίκες:
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
Ολυμπιακός-Άρης
Μαρούσι-Κολοσσός Ρόδου
Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου