ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις από τους γονείς του 5ου Γυμνασίου Βόλου

αντιδράσεις-από-τους-γονείς-του-5ου-γυμ-842291

Φοβούνται «συρρίκνωση» του σχολείου τους

Συρρίκνωση του σχολείου από το νέο σχολικό έτος, φοβούνται οι γονείς των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Βόλου, που συστεγάζεται με το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, στο Καρτάλειο Διδακτήριο.

Χθες, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου, είχε συνάντηση με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους.

Οι γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους ότι στην πρώτη τάξη του σχολείου δεν θα καταφέρουν να δημιουργηθούν ούτε τρία τμήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Διαμαρτύρονται για τη χωροταξική κατανομή που περιόρισε τη «δεξαμενή» απ’ όπου το σχολείο αντλεί το μαθητικό δυναμικό του, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη «δεξαμενή» μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βόλου.

Φέτος στην πρώτη τάξη του 5ου Γυμνασίου συστήθηκαν πέντε τμήματα. Από το νέο έτος, εάν υπάρξουν μαθητές που απορροφηθούν από το Μουσικό Σχολείο, οι γονείς φοβούνται ότι δεν θα δημιουργηθούν ούτε τρία τμήματα.

Σύμφωνα με τη σχολειοκεντρική κατανομή των μαθητών που εφαρμόζει από φέτος η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου εγγράφονται 20 μαθητές του 5ου Δ.Σ. Βόλου (δυτικά της Περραιβού), 19 του 6ου Δ.Σ. Βόλου, 16 του 8ου Δ.Σ. Βόλου, 6 του Δ.Σ. Αγίου Ιωσήφ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Σαβελίδης επιχείρησε να καθησυχάσει τους γονείς, υπογραμμίζοντας ότι θα συστηθούν οπωσδήποτε τρία τμήματα για την πρώτη τάξη στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου