ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά το Μουσείο Ιστορίας του Βόλου

ξεκινά-το-μουσείο-ιστορίας-του-βόλου-851206

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του Μουσείου Ιστορίας της Πόλης στο Βόλο. Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης υπέγραψε προχθές το συμφωνητικό με την κοινοπραξία «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Α.Τ.Ε – ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Β – ΔΙΑΜΙΑΝΑΚΗΣ Κ. Ε.Δ.Ε που ήταν ο μειοδότης για την κατασκευή του έργου που έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.900.000 ευρώ
Η τεχνική περιγραφή της μελέτης του έργου, αφορά εργασίες μετατροπής και ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού του κτιρίου «πρώην καπναποθήκη Παπάντου» για την επαναχρησιμοποίησή του για τη δημιουργία του Μουσείου στο οποίο θα φιλοξενείται και θα εκτίθεται η ιστορία της πόλης.
Το τριώροφο κτίριο επί της οδού Φερών από φέρουσα λιθοδομή, ενισχύθηκε μετασεισμικά με μανδύα οπλισμένου σκυροδέματος εξωτερικά, αλλοιώνοντας την αρχική μορφή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι προσπελάσιμο και από την οδό Μ. Γρηγορίου στο επίπεδο του α ορόφου που αντιστοιχεί στο σημερινό επίπεδο της βάσης του αρχαίου τείχους.
Μεταξύ των εργασιών που προβλέπονται, είναι και η δημιουργία αίθριου, η κατασκευή ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, η κατασκευή εσωτερικού μεταλλικού κλιμακοστασίου, σε αντικατάσταση των υπαρχόντων ξύλινων, διαχωριστικοί τοίχοι και υαλοπετάσματα για τη δημιουργία κατάλληλων χώρων τοποθέτησης εκθεμάτων και προβολών, νέα ενιαία τετράκλινη σκεπή με ξύλινο σκελετό και επιστέγαση με γαλλικά κεραμίδια, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση κεντρικού συστήματος αεραγωγών, συστημάτων πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης κ.ά.
Εργασίες, επίσης, προβλέπονται και στα ισόγεια κτίρια που βρίσκονται παραπλεύρως του Μουσείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου