ΤΟΠΙΚΑ

Ενα στα τρία ζευγάρια απιστεί

ενα-στα-τρία-ζευγάρια-απιστεί-842778

Ολέθρια τα αποτελέσματα της κρίσης στις ενδοοικογενειακές σχέσεις υπογράμμισε χθες η Τένια Μακρή από το Βόλο

Ευδιάκριτα είναι τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η κρίση σε ενδοοικογενειακό επίπεδο, οδηγώντας το 80% των ζευγαριών σε αποξένωση, το 10% σε μια σχετικά ικανοποιητική σχέση, ενώ μόλις το 10% των ζευγαριών έχουν μια καλή σχέση.

Τα παραπάνω επεσήμανε η Βολιώτισσα οικογενειακή σύμβουλος και συγγραφέας Τένια Μακρή, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε σε 150 ζευγάρια, εξάγοντας το συμπέρασμα ότι το ένα στα τρία ζευγάρια απιστεί. Με αφορμή την προχθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της με τίτλο «Απιστία – κρίση, κίνδυνος ή ευκαιρία» που πραγματοποιήθηκε ξενοδοχείο Domotel Xenia, η κ. Μακρή, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στις σχέσεις μεταξύ των ζευγαριών.

«Το άγχος που έχει συσσωρευτεί σήμερα στους ανθρώπους, έχει ως αποτέλεσμα να ζητούν σήμερα ευκαιριακές σχέσεις, για να κατευνάσουν την πίκρα η οποία έρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον. Συν τοις άλλοις, τα προβλήματα που σήμερα βιώνουν τα ζευγάρια λόγω της κρίσης, η ανεργία, η μείωση μισθού, η αβεβαιότητα, δημιουργούν πάρα πολύ μεγάλο άγχος, πάρα πολύ μεγάλη απομόνωση στα ζευγάρια. Κατά συνέπεια δεν επικοινωνούν, δεν εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους και όλοι οι παραπάνω παράγοντες διευκολύνουν την είσοδο τρίτου ανθρώπου στη σχέση» επεσήμανε οι ίδια.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικού Σχολείου «Αγιος Ιωσήφ» Βόλου σε συνεργασία με το περιοδικό «Wish». Για το βιβλίο μίλησαν οι: Αρτεμις Κουτσούκου – εκπαιδευτικός, πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου, Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά – εκπαιδευτικός, πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου και η συγγραφέας Τένια Μακρή. Αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Εμμανουέλα Ρέππα και Γιάννης Νάπας, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Η συμβουλή που απηύθυνε σε όλους η Βολιώτισσα οικογενειακή σύμβουλος και συγγραφέας, αποτυπώθηκε στη φράση «αν θέλουμε να θωρακίσουμε τη σχέση μας από την εισβολή τρίτων προσώπων, πρέπει να έχουμε επικοινωνία με τον άνθρωπό μας, τρυφερότητα, να μιλάμε και να έχουμε τη διάθεση να έρθουμε στη θέση του και εκείνος στη δική μας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου