ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Σωρεία πωλητηρίων σε όλη τη Μαγνησία λόγω νέων μέτρων

σωρεία-πωλητηρίων-σε-όλη-τη-μαγνησία-λ-843464

Αυξάνεται κατακόρυφα η πώληση ακινήτων και καταστημάτων – Σε ορισμένες περιπτώσεις στη μισή τιμή

Ραγδαία αύξηση παρατηρείται το τελευταίο κυρίως διάστημα στον αριθμό των ακινήτων που διατίθενται προς πώληση στη Μαγνησία, λόγω των νέων μέτρων και της φοροκαταιγίδας που έρχεται, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η τιμή πώλησης είναι στο ήμισυ της αντικειμενικής αξίας. Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν θορυβηθεί από τις καταιγιστικές εξελίξεις και τη βαριά φορολογία και γι’ αυτό το λόγο στρέφουν την προσοχή τους στην κατεύθυνση της πώλησης ακινήτων τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ρευστότητα που θα τους επιτρέψει να καλύψουν σημαντικές ανάγκες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, αποδίδεται εν μέρει στα νέα μέτρα, ενώ όπως εκτιμούν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του real estate, το παραπάνω φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί σταδιακά.

Ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων βάζουν πωλητήριο για να προστατευθούν από τη νέα φοροκαταιγίδα, ανεξαρτήτως περιοχής, είτε βρίσκονται στη χερσαία είτε στη νησιωτική Μαγνησία, συμπεριλαμβανομένου του Πηλίου.

Κάτοικοι διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών επισκέπτονται τακτικά την περιοχή μας, προκειμένου να αγοράσουν το ακίνητο της επιλογής τους, με φόντο το Πηλιορείτικο τοπίο. «Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε αρκετά τηλεφωνήματα, ενώ κάθε εβδομάδα έρχονται ξένοι οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στην περιοχή του Πηλίου, για το οποίο εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον» υπογραμμίζει η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη κτηματομεσιτικού γραφείου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Αναλύοντας τις τάσεις που επικρατούν στο χώρο του real estate, η κ. Σκούρτη αναφέρει ότι πολλοί έχουν μπει στη διαδικασία να πωλούν ακίνητα, τα οποία είτε δεν χρησιμοποιούν είτε δεν τα αξιοποιούν, ή τα είχαν κληρονομήσει από γονείς, παππούδες και δεν τα χρησιμοποίησαν ποτέ, οικίες αλλά και καταστήματα, αστικά ακίνητα αλλά και αγροτεμάχια. Είναι προφανές ότι η προσφορά είναι μεγάληαλλά «η ζήτηση επικεντρώνεται κυρίως στα νεόδμητα. Οι αγοραστές είναι πάρα πολλοί, αλλά θέλουν όλοι να αγοράσουν ακίνητα καινούργια, δεκαπενταετίας και κάτω, διότι έχουν μειωθεί πλέον οι τιμές πώλησης» επισημαίνει η ίδια, διατυπώνοντας παράλληλα την άποψη ότι «ο Ελληνας ανέκαθεν τοποθετείτο στο ακίνητο και πάντα θα τοποθετείται».

Πωλητήρια στα νησιά

Ανάλογη εικόνα διαμορφώνεται, εξάλλου, και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου επίσης αρκετοί ντόπιοι διαθέτουν ακίνητα προς πώληση, προκειμένου να εξασφαλίσουν ρευστότητα για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους.

«Πολλοί ξένοι έχουν έρθει στη Σκιάθο προκειμένου να αγοράσουν ακίνητα, ενώ αρκετοί βρίσκονται σε αναμονή, περιμένοντας να επέλθει ηρεμία, για να προχωρήσουν στην επιθυμητή επένδυση» όπως αναφέρει ο Κώστας Ζεμπέκης, ιδιοκτήτης γραφείου real estate. Ο βασικότερος λόγος που οδηγεί ντόπιους στην απόφαση της πώλησης ακινήτων, είναι η εξασφάλιση ρευστότητας, διότι «όταν διαθέτει κάποιος τρία ακίνητα, επιλέγει να πουλήσει το ένα, για να σώσει τα υπόλοιπα» εξηγεί ο κ. Ζεμπέκης, για να προσθέσει ότι «όλοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της οικονομικής στενότητας».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η νέα τάση που διαμορφώνεται είναι μονόδρομος, λόγω των δεκάδων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία, ενώ όπως σημειώνει παράλληλα, η αγορά του νησιού είναι σύμφυτη με τον τουρισμό και κατά συνέπεια η ενίσχυση της δυναμικής στο συγκεκριμένο πεδίο, θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου